Мушкатото е едно от онези растения, които ни карат да

...
Мушкатото е едно от онези растения, които ни карат да
Коментари Харесай

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пресадете мушкатото през есента, ако искат да цъфти обилно през зимата

Мушкатото е едно от тези растения, които ни карат да се усмихваме и с носталгия да си спомняме за отминалите дни. То не е толкоз капризно, за колкото го смятате. Разбира се, има си своите характерни нужни и условия, само че това е всичко.

Ако обаче желаете да ви радва с изобилен разцвет през зимата, наложително е през есента да го пресадите по един специфичен метод. В противоположен случай не сме изцяло уверени, че това може да се случи.

Как вярно се пресажда мушкатото през есента?

Много е значимо да извършите това пресаждане, в случай че не желаете напролет вашето цвете да има доста по-оскъден разцвет.

 1 капка от това в литър вода и МУШКАТОТО не може да се събере в саксията 1 капка от това в литър вода и МУШКАТОТО не може да се събере в саксията
Всеки, който отглежда мушкато, знае че това растение не е от най-претенциозните и не се изискват кой знае какви грижи за него. То може...

Най-напред би трябвало да го полеете щедро и да изчакате водата да се всмуква. След като изчакате задоволително време, можете да преминете към изкопаването на цветето, дружно с корените, несъмнено. Преди това е добре да сте си подготвили подобаваща саксия с дренажни дупки. Тя не трябва да е нито прекомерно огромна, нито прекомерно дребна.

След като го пресадите в новия съд, още веднъж го полейте и едвам по-късно преминете към резитбата. Ако желаете да образувате хубав и първокласен цвят, най-добре е да премахнете половината от височината на растението. Така ще се оформят богати и красиви цветове.

Имайте поради обаче, че всяко едно пресаждане е стресиращо за цветята. Нужно е да следите тяхното положение и при нужда да отреагирате съответно. За да привикне с измененията, растението на първо време би трябвало да се държи няколко дни на балкона и по-късно да се прибере на закрито вкъщи.

Това е всичко, което би трябвало да извършите, в случай че желаете вашето мушкато да ви радва с изобилен разцвет през цялата година, а освен през летните месеци.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР