Мрежата за правоприлагане в областта на финансовите престъпления (FinCEN) към

...
Мрежата за правоприлагане в областта на финансовите престъпления (FinCEN) към
Коментари Харесай

Министерството на финансите на САЩ предлага засилен контрол на крипто миксерите

Мрежата за правоприлагане в региона на финансовите закононарушения (FinCEN) към Министерството на финансите на Съединени американски щати предложи мярка, ориентирана към повишение на прозрачността във връзка с " миксерите " за криптовалути.

Тази самодейност има за цел да противодейства на потреблението на такива принадлежности от групировки като палестинската войнствена организация Хамас.

Ако това предложение бъде финализирано, то ще наложи на финансовите институции да рапортуват информация за транзакции, за които подозират, че включват крипто миксери (като Tornado cash). Това са софтуерни принадлежности, предопределени за анонимизиране на транзакциите, които разрешават на потребителите да скрият източника или притежателя на цифровите активи.

Този ход на FinCEN акцентира възходящата угриженост на американските чиновници по отношение на ролята на криптовалутите във финансирането на субекти, класифицирани като терористични групи от държавното управление на Съединени американски щати. Тази угриженост бе в допълнение засилена от неотдавнашното смъртоносно нахлуване, осъществено от Хамас в Израел.

В по-широк подтекст:

  • Общността на криптовалутите постоянно разпространява цифровите активи като средство за анонимни транзакции. Регулаторните органи обаче започнаха стъпки за налагане на сходство в границите на промишлеността посредством разнообразни федерални дейности.
  • Reuters заяви, че Хамас употребява световна финансова мрежа, в това число криптовалути, с цел да насочва поддръжка от благотворителни организации и другарски страни.
  • Неотдавна администрацията на Байдън вкара наказания за спиране на финансирането на Хамас, които включваха ориентиране към основан в Газа крипто продан.
  • Американските законодатели също по този начин приканиха Белия дом неотложно да се заеме с потреблението на криптовалути за отбягване на наказания и финансиране на интервенциите на групировки като Хамас и Хизбула.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР