Облачно със слаби ветрове е времето в планините. В следобедните

...
Облачно със слаби ветрове е времето в планините. В следобедните
Коментари Харесай

Спасители предупреждават: Очаква се бързо влошаване на времето в планините

Облачно със слаби ветрове е времето в планините. В следобедните часове се чака бързо утежняване на времето.

Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Планинска избавителна работа (ПСС) към Българския Червен кръст. Планинските спасители поучават туристите да са подготвени да слязат в точния момент от високите елементи още в ранните следобедни часове. За момента изискванията за туризъм в планините са положителни, само че следобяд се чака относително бързо да настъпи утежняване на времето и изискванията за туризъм. Температурите са в интервала от минус един градус на връх Ботев до осем градуса. 

От ПСС оповестяват за няколко случая през миналото денонощие. Планинските спасители от Сливен са оказали подпомагане на моторист, потърпевш в региона над язовир Асеновец, в Стара планина.

От ПСС са реагирали и на сигнал за велосипедист, потърпевш в региона на  Лозенска планина, както и на сигнал от вечерта за майка и щерка, изгубили пътеката в региона на Боянския водопад. В Стара планина, в региона на връх Ботев, още една жена с дете са се изгубили и са открити и избавени в извънредно неприятен терен от планинските спасители. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР