Фонтаните в обновената Градска градина отново не работят. Двадесет дни

...
Фонтаните в обновената Градска градина отново не работят. Двадесет дни
Коментари Харесай

Имат ли фонтаните в обновената Градска градина на Пловдив работно време?

Фонтаните в обновената Градска градина още веднъж не работят. Двадесет дни след формалното разкриване с тридневен арт маратон, водните атракциони пресъхнаха и това провокира голям брой реакции в обществените медии.
Прочетете още
Репортерска инспекция на място в градината откри, че фонтаните работят по някакъв график, само че не и непрекъснато. Потърсихме за коментар кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов, с цел да изясни какво се случва.

Оказва се, че в действителност все още оборудванията не работят непрестанно – стопират се във времето, когато в градината няма доста гости. Целта е както да се пестят средства, само че и да да се завършват другите проби и да се настроят сензорите, които ръководят работата им.

„ Няколко пъти трябваше да променяме местоположението на датчика за вятър на огромния шадраван, тъй като водната бликам пръскаше преминаващите хора при по-ветровито време. Оказа се, че не е определено най-подходящото място и датчиците не работят правилно. Но това са фини настройки, за които би трябвало време и подобаващи условия, с цел да бъдат направени. Затова от време на време фонтаните не работят, само че когато времето се оправи и стартира дейното потребление на градината, ще осигурим непрекъснатата им работа “, сподели пред TrafficNews Георги Стаменов.

Обновената Градска градина към този момент посреща гости с завършени алеи,  много пейки за сядане, две детски площадки. Най-привлекателни, несъмнено са водните атракции – огромен кръговиден шадраван с диаметър 14 метра, който изстрелва воден дирек на височина 20 метра, а вечер е светлинна атракция, изсъхнал шадраван на входа и ромолящ шадраван зад постройката на Природонаучния музей.

Ремонтът бе осъществен със средства от Фонда за устойчиви градове. Общата стойност бе 5 726 000 лева По плана бе ремонтирана и самата ул. „ Христо Г. Данов ” по протежението на Градската градина.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР