Мотивите - неясноти и противоречия в обвинителния акт. Пропуските в

...
Мотивите - неясноти и противоречия в обвинителния акт. Пропуските в
Коментари Харесай

Съдът пак върна делото срещу бившия шеф на Фонда за деца

Мотивите - неясноти и несъгласия в обвинителния акт. Пропуските в обвиняването биха затруднили делото, в случай че не бъдат отстранени, стимулира се съдът.

Обвинителният акт към този момент беше връщан един път .

Александров, който беше отпред на фонда от септември 2014 година до април 2016 година, и служителките Катерина Котена, Татяна Радева и Станислава Горанова са упрекнати за незаконен сговор, длъжностно заграбване, закононарушение по работа и непозволено разходване на пари от бюджета на Фонда.

Според обвиняването Павел Александров персонално е стимулирал тримата си сътрудници да вземат участие в незаконното съдружие като подписват и узаконяват непозволеното консумиране на пари от бюджета на фонда.

Разследването стартира напролет на 2016 година, когато бяха арестувани осем души, отпред с Александров. Тогава от държавното обвиняване оповестиха, че до него се е стигнало след отчет на Инспектората на Министерството на здравеопазването, в който имало набелязани десетки нарушавания и злоупотреби, някои, свързани с превозване и настаняване на заболели деца в клиники във Франция и Турция.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР