Москва настоява международните организации да осъдят разстрела на руски военнопленници

...
Москва настоява международните организации да осъдят разстрела на руски военнопленници
Коментари Харесай

МВнР на Русия поиска от международните организации да осъдят разстрела на пленници

Москва упорства интернационалните организации да осъдят разстрела на съветски военнопленници и да проведат задълбочено следствие, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова. Думите ѝ са предадени на уеб страницата на организацията.

„ Настояваме интернационалните организации да осъдят това жестоко закононарушение, да го проверяват задълбочено “, се споделя в известието.

Според дипломата западните страни не са обърнали внимание на доказателствата за жестоки и безчовечен закононарушения от украинска страна против съветски бойци.

„ Подобно утвърждение от американските и европейските настойници ги прави съучастници в това, което вършат обгрижваните от тях украинските неонацисти ”, сподели тя.

Русия от своя страна неведнъж е изтъквала този проблем пред международната общественост. ВСУ постоянно популяризират видеоклипове, показващи техните убийства и изтезания, добави Захарова.

„ Става дума освен за бойците от “Азов ” и други радикални организации, само че и за военнослужещите от ВСУ, изпълняващи формалните заповеди на своите командири. Тяхната обвързаност към неонацистката идеология и използването на нейните правила на процедура безапелационно потвърждават незаконната същина на режима, действителен в Украйна ", изясни тя. външнополитически представител.

Тя акцентира, че всички причинители и забъркани ще бъдат открити, " никой няма да избегне възмездието ".

По-рано в петък съветското министерство на защитата заяви, че украинските военни съзнателно са умъртвили 10 пленени съветски военнослужещи. Те означиха, че това не е първото и не е едно военно закононарушение, а нормална процедура във Въоръжените сили на Украйна.

Днес в интернет се появи видео, на което се вижда по какъв начин украински бойци разстрелват лежащи на земята съветски бойци, които са се предали. Според Валерий Фадеев, ръководител на Президентския съвет за развиване на гражданското общество и правата на индивида, това се е случило в Макеевка. Той назова този случай демонстративно предизвикателно закононарушение и сподели, че ще изиска интернационално следствие. Той е изпратил видеото до Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, ОССЕ, Съвета на Европа, “Амнести Интернешънъл ”, “Международния комитет на Червения кръст ” и други организации.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР