Москва. Ако НАТО продължи да се разширява на изток, тогава

...
Москва. Ако НАТО продължи да се разширява на изток, тогава
Коментари Харесай

„Московский Комсомолец“: Путин говори за отговора на Русия на разширяването на НАТО на изток

Москва. Ако НАТО продължи да се уголемява на изток, тогава отговорът на Русия може да бъде доста друг, сподели съветският президент Владимир Путин. Според него всичко зависи от предложенията на съветските военни специалисти, цитира думите му съветският вестник " Московский Комсомлец “ .

В ефира на телевизионния канал „ Россия 1 " Путин означи, че Москва е предложила стратегически гаранции за сигурност на Съединени американски щати и НАТО, с цел да се реализира " резултат от дипломатически договаряния ". Според него предложенията са направени за " реализиране на резултат от дипломатически договаряния ", който да бъде обезпечен юридически, в границите на " документите, които сме предложили ".

Преди това прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков разяснява изказванията на формалния представител на Белия дом Джен Псаки по отношение на договарянията сред Москва и Вашингтон за организацията на системата за сигурност. Според него Путин към този момент е приказвал " за нашата подготвеност да стартираме договаряния допустимо най-скоро ".

По-рано Псаки сподели, че договарянията ще се проведат през януари, само че детайлностите към момента не са контрактувани. Тя означи също, че Съединени американски щати ще се съгласят с някои от съветските оферти, само че не са подготвени да правят отстъпка пред условията на Русия за НАТО.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР