Мощното земетресение в Западна Гърция рано тази сутрин нанесе щети

...
Мощното земетресение в Западна Гърция рано тази сутрин нанесе щети
Коментари Харесай

Малки щети и трима ранени при земетресението в Гърция

Мощното земетресение в Западна Гърция рано тази заран нанесе вреди на пристанище и манастир от XV век , само че няма тежко потърпевши хора, оповестиха управляващите и локални медии, представени от АП.

Земетресението е усетено даже в Либия, Италия, Малта и Албания. Първоначално гръцките управляващи издадоха предизвестие за цунами , само че след това го отдръпнаха.

 6,6 по Рихтер раздруса Гърция
6,6 по Рихтер раздруса Гърция

За момента няма данни за жертви, ранени и огромни материални вреди

Институтът по геодинамика на Гърция записва земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер в Йонийско море на 50 километра южно от остров Закинтос, още прочут като Занте. Американската геоложка работа заяви за земетресение с магнитуд 6,8 по Рихтер.

Трима души са приети в болница на острова, двама от тях са с леки пострадвания, разгласи представител на гръцката гражданска отбрана.

След земетресението последваха няколко вторични труса, в това число 5,6 по Рихтер. Електричеството на острова беше прекратено за малко.

Природното злополучие нанесе вреди върху остарял манастир на островите Строфадес, осведомят локални медии на Закинтос. Също има вреди и на пристанището на Закинтос, въпреки че управляващите оповестиха, че работи.

Няма съответни проблеми, успокои кметът на Закинтос Павлос Колокоцас пред гръцката държавна медия ERT. Спокойствието е възобновено, добави той.

 Снимка 385702
Източник:

Щетите са дребни, защото са приложени специфични ограничения при строителството на постройките.

Новинарският уебсайт Il Messaggero написа, че земетресението е усетено на няколкостотин километра южно от Италия. Пожарникари в Калабрия, Пулия и Сицилия са получили хиляди сигнала от разтревожени локални поданици.

 Снимка 385701
Източник:

През 1953 година на Закинтос имаше земетресение 6,8 по Рихтер. Повече от 140 души починаха при мощно земетресение северно от Атина през 1999 година

Днешното земетресение е било на дълбочина 14 километра под морското дъно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР