Морската буря от последните дни разруши част от крайбрежната алея

...
Морската буря от последните дни разруши част от крайбрежната алея
Коментари Харесай

Буря разруши крайбрежна алея в Обзор

Морската стихия от последните дни унищожи част от крайбрежната алея на Обзор. Съоръжението, под което минава и колектор за отпадни води, пропада не за първи път.

„ От 13 години имаме проблем с алеята и се постанова да търсим помощ от концесионери и хотелиери. Единият проблем е, че оборудването не е построено както би трябвало. Вторият е, че то е разположено върху пясъка и плажа, а не върху общинския терен “, уточни кметът на Обзор Христо Янев.

Според Община Несебър е открито построяването на противозаконна взрива, която пренасочва силата на вълната към срутилия се сектор.

„ За алеята би трябвало да се грижи за общината, само че попада върху концесията “, добави концесионерът Сергей Иванов. Той е безапелационен, че противозаконна буна няма, има само барикада за заведение.

„ Като взехме плажа пясъчната линия беше над 40 метра. Сега е 15-16 метра. Всяка година губим метри от плажа, тъй като никой не взима ограничения. Специалисти споделят, че би трябвало да се създадат буни, с цел да не разрушават алеята. Тя е правена преди 15-16 години “, уточни Иванов.

Община Несебър е подготвена с план за 2 млн. лв. за построяването на подпорна стена за алеята.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР