Може ли детектор на лъжата да се използва за създаване

...
Може ли детектор на лъжата да се използва за създаване
Коментари Харесай

Очаквайте сензационно разследване в Нова тв

Може ли детектор на лъжата да се употребява за основаване на подправено оправдание? Скрита камера разкри по какъв начин притежател на полиграф дава отговори по избор на клиенти. Така погрешна брачна половинка се снабдява с документ, че е издържала теста. Това се случва единствено против сделка и 250 лв..

Мъжът, който злоупотребява с детектора на лъжата, се показва също за детектив, ирисолог, даже маг. Според специалисти той е типичен лъжец, който си играе с човешки ориси.

„ От 2016 година, от когато съществува бизнесът му, се е случвало доста клиенти или изследвани лица да се оплакват от това, че е фалшифицирал резултати против заплащане”, сподели Ваня Колева от Център за психофизиологични проучвания.

„ В същото време предлага услуги и като маг, който скапва магии”, разяснява Марин Маринов - ръководител на Сдружението на частните детективи.

Сигнали за това, че лъжец прави подправен детектор на лъжата и други несъобразени със закона детективски действия получихме и ние. А скритата камера е от кабинета на Виктор Дончев, притежател на компания за полиграфски услуги.

„ В случая той беше показал на нашия адрес, че се обитава негов офис”, сподели още Ваня Колева.
„ Специално за това лице имаме към този момент няколко пъти сигнали”, споделя Марин Маринов.
Решаваме да проверим дали сигналите против Виктор Дончев са основателни. Търсим полиграфиста и се разбираме да се явим на детектор на лъжата.

И отиваме. Историята е скалъпена. Жена желае да потвърди на приятеля си, от който има дете, че не му изневерява. В кабинета на Дончев, не откриваме него, а различен мъж. Представя се с името Виталий. Казва също, че е психолог.
По-голяма част от нещата, които би трябвало да се случат, не се случват по време на нашето полиграфско проучване.
Екипът на NOVA изпрати питане до съветската Агенция, в която Виктор Дончев твърди, че е приключил курса си за полиграф. Отговор дали е по този начин все нямаме, само че имаме уверението на съветски специалисти в Министерство на вътрешните работи, че въпросната организация няма положително име в Русия и отзивите за не я са неприятни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР