Може да навлизаме в нов свят, но нашият ангажимент остава

...
Коментари Харесай

Интерпол създаде собствена метавселена


„ Може да навлизаме в нов свят, само че нашият ангажимент остава същият ”, споделя Юрген Сток, общоприет секретар на Интерпол (снимка: Интерпол)

Тази седмица Ню Делхи беше хазаин на среща на 90-ата Генерална асамблея на Международната организация на престъпната полиция (Интерпол). В рамките на това събитие Интерпол п редстави „ п ървата в света метавселена, особено основана за правоприлагането ” .
още по темата
Организацията е била подтикната да създаде метавселена от обстоятелството, че престъпните субекти към този момент употребяват модерната технология за осъществяване на закононарушения. Очаква се също равнището на разбиране на виртуалните светове от обществото непрекъснато да нараства през идващите години.

„ С повишаване на броя на потребителите на метавселената и напредъка на технологиите, описът с вероятни закононарушения ще се разшири и евентуално ще включва закононарушения против деца, кражба на данни, пране на пари, финансови измами, подправяне, разпространяване на рансъмуер, фишинг, полов тормоз ”, обявиха от Интерпол.

Проектът „ Interpol Metaverse ” ще разреши на чиновници на правоприлагащите органи от разнообразни страни да взаимодействат между тях посредством потребление на виртуални аватари. Освен това метавселената ще се употребява за курсове по криминалистични следствия и други действия.

Взаимодействието с метавселената става с VR очила, а самата връзка се реализира посредством предпазена облачна услуга. Интерпол се надява, че потреблението на виртуалното пространство ще разреши по-ефективно взаимоотношение сред звената от разнообразни страни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР