Може да е трудно да определите колко често и с

...
Може да е трудно да определите колко често и с
Коментари Харесай

Колко често и с какво количество храна трябва да храним котката?

Може да е мъчно да определите какъв брой постоянно и с какво количество храна да храните котката си. С помощта на експертите от Zoobars.bg, които продават котешка храна към този момент години наред, изготвихме управление за целесъобразните количества и периодичност на хранения, с цел да може всяко коте да бъде добре предостатъчно. Котките имат доста характерни хранителни условия и е значимо да се разбере, че тези потребности се разграничават според от породата, размера и виталния им стадий. Също по този начин би трябвало да вземете поради всевъзможни алергии и спомагателни здравни съображения. Независимо дали котката ви яде суха храна, паучове или композиция от двете, с цел да бъде щастлива и здрава, е значимо да следите какъв брой постоянно я храните. Ето какво би трябвало да знаете.

Броят на храненията, които ѝ давате дневно, зависи от редица фактори. До навършване на шест месеца котенцата порастват бързо и изразходват доста сила, тъй че би трябвало да ги храните със характерна храна за котенца четири пъти дневно. След този стадий храната им ще би трябвало да бъде понижена, с цел да се предотврати излишно наддаване на тегло и може да решите да ги храните единствено два пъти дневно. Ако храните котката си единствено със суха храна, можете също да оставите ежедневната им порция в купата и да ѝ позволите да я хапва през целия ден, когато пожелае.

Като общо предписание, започнете, като употребявате инструкциите за хранене на гърба на пакета с котешка храна като управление за това какъв брой тъкмо да давате. Тези указания демонстрират другите количества според от възрастта и тежестта на вашата котка. Въпреки това, методът на живот на вашата котка е фактор, който би трябвало да се вземе поради, тъй че не би трябвало да разчитате единствено на тях.

Ще би трябвало да наблюдавате резултатите от диетата за интервал от седмица или две и да коригирате надлежно, в случай че котката ви губи тегло или качва прекомерно бързо. Този развой може да отнеме известно време, само че в случай че сте деликатни и търпеливи, ще намерите най-хубавото количество за здравето и благополучието на вашето коте.

Не забравяйте, че не всички храни за котки са основани идентични и изборът на супер първокласна котешка храна значи, че по-малката порция обезпечава пълноценна и уравновесена диета, а също по този начин обезпечава и най-хубавите резултати за цялостното ѝ здраве.

Над 30% от котките са с наднормено тегло. Точно като хората, тежестта може да има съществено влияние върху цялостното им здраве и благоденствие, тъй че е значимо да предприемете дейности, в случай че котето ви наддава на килограми.

Когато хората желаят да отслабнат, те нормално го вършат, като ядат здравословна храна в верните количества и упражняват постоянно. Същото важи и за нашите домашни любимци.
Започнете с храненията
Котките се нуждаят от характерни храни, които да им оказват помощ да отслабнат, без да пропущат главните хранителни субстанции, нужни за положителното им здраве. Намаляването на естествената им храна, да вземем за пример на половина, значи също по този начин да намалите и на половина протеина им и да рискувате да намалите главните хранителни субстанции като калций и есенциални мастни киселини. Това може да докара до недохранване в дълготраен проект и по тази причина е значимо да преминете към пълноценна и уравновесена диета, дефинирана особено за ръководство на тежестта.


Добрите храни имат в състава си естествени съставки, в това число високо наличие на протеини, високо наличие на фибри, L-карнитин и кокосово масло, с цел да подкрепи метаболизма и за поддържане на здравословно тегло. В клинично изследване над 70% от котките и кучетата са изгубили тегло в границите на 10 седмици, когато са били хранени с тази храна с такива съставки.
Поддържайте котетата дейни с упражнения
Упражняването на вашата котка в допълнение към верния избор на храна също е значимо, с цел да й помогне да доближи здравословно тегло. Някои страхотни метода да гарантирате, че вашата котка получава постоянните извършения, от които се нуждае, включват:
Драскалки - Дайте на котката си висока и здрава драскалка, с цел да може да я употребява, да би трябвало да разтегне цялото си тяло и да се вдигне на задни лапички. Играчки - Забавната играчка ще насърчи вашата котка да се движи. Всякакви топки и тунели ще ви свършат работа. Игра „ Лов “ – Поставяйте по няколко части храна на разнообразни места всеки ден и оставете котката да ги търси и да обикаля из стаята, търсейки своята вкусна премия. Игра „ Хвани светлината “ - Прекарайте малко време за другарство с вашия домакински любим, като светите по пода и стените с лазерче. Вашата котката ще го гони и ще се пробва да го хване. Игра „ Кутия “ - Защо котките обичат толкоз доста кутии? Каквато и да е повода, дайте на котката си елементарна кутия, в която да играе. Направете дребни промени в метода им на живот
Избягвайте да храните котката ви с прекалено много лакомства. Колкото и да обичаме котките си,  понякога можем да покажем привързаността си посредством вкусни закуски и лакомства, най-добре е да заобикаляме да ги храним прекалено много. За да сте сигурни, че вашата котка не употребява прекалено много калории, уверете се, че не повече от 10% от дневните им калории идват от котешки лакомства.
Рискове за здравето при котки с наднормено тегло
Въпреки че проблемите с тежестта са постоянно срещани при котките, можете да помогнете на вашия домакински любим да се оправи с този здравословен проблем, като ги храните с вярното хранене и гарантирате, че получават задоволително извършения. Има доста фактори, които способстват за наднорменото тегло на котките, като възраст, порода и съществени здравословни проблеми. Котките с наднормено тегло живеят по-кратък живот от тези със здравословно тегло. Дори няколко кг наднормено тегло, 20%, може да значи, че вашата котка има нараснал риск от развиване на съществени болести като диабет, остеоартрит и сърдечно-съдови и респираторни болести.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР