Може би съвсем скоро потенциалните купувачи на съвременни автомобили ще

...
Може би съвсем скоро потенциалните купувачи на съвременни автомобили ще
Коментари Харесай

AnTuTu са готови с нов бенчмарк за автомобилите

Може би напълно скоро евентуалните купувачи на модерни коли ще се хвалят не с конските сили, а броя на точките?

Новинарският канал ITHome, базирайки се на свои източници, публично заяви, че разработчиците на AnTuTu, най-популярния бенчмарк за мобилни устройства с Android, са оповестили разширението на арсенала си от синтетични проби. Ако по-рано потребителите изчерпателно оценяваха продуктивността на своите смарт телефони и таблети, в този момент ще има версия за коли. Новото приложение ще прави оценка опциите на информационно-развлекателната система на автомобила, като демонстрира на притежателя някакъв резултат, който евентуално няма безусловно никаква стойност, тъй като не става дума за геймърски смарт телефон или флагмански таблет.

Освен това разработчиците на приложението обявиха, че макар че пълноценната версия ще излезе на 24-ти юли, по време на стартирането на софтуера няма да се тества „ чистата “ продуктивност на развлекателната система – вместо това бенчмаркът ще прави оценка гладкостта на интерфейса. Проблемът е и в това, че с цел да стартирате приложението, ще би трябвало първо да получите Root права за операционната система на автомобила и едвам по-късно да стартирате бенчмарка. А това може да се окаже голям проблем, тъй като не всеки ще рискува да „ флашне “ автомобила си за 100 хиляди $, а и това може да се отрази отрицателно на гаранционното обслужване.

Но в бъдеще, когато софтуерът ще работи по-нативно и по-удобно (например, ще бъде допустимо просто да го изтеглите и стартирате, както при смарт телефоните и таблетите), функционалността в действителност ще бъде забавна. Още в този момент на колите Tesla е допустимо да се започват много съществени компютърни игри и промишлеността очевидно се развива в тази посока, тъй че след към пет години притежателите на коли ще могат да се хвалят освен с ускорението до 100 и броя на конските сили под капака, само че и с резултатите от бенчмарковете.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР