Модерният свят е предпоставка за зависимостта към мобилните устройства. Като,

...
Модерният свят е предпоставка за зависимостта към мобилните устройства. Като,
Коментари Харесай

Кога разбираме, че сме пристрастени към телефона?

Модерният свят е причина за зависимостта към мобилните устройства. Като, че ли всичко към този момент се случва отдалечено. Хората са престанали да поддържат връзка между тях „ очи в очи ”. Ако Интернет връзката прекъсне, губим хладнокръвие.
Позволяваме да се отдалечаваме един другиму, прекарвайки времето си с телефон в ръка. Взираме се в екрана, без да осъзнаваме, че имаме фамилии и обичани хора, които се нуждаят от нашето пълноценно наличие и внимание.
Смартфоните дотам са способни да замъглят съзнанието на човек, че даже се съгласяваме да ограничим бюджета си за храна, с цел да покрием разноските за покупка на финален модел. Много е тъжно всичко това!
Ако до този миг сте си задавали въпроси дали в действителност сте пристрастени към мобилното устройство или всичко е в рамките на естественото, то в този момент ще си отговорите.
 Стоенето пред смарт телефона вечер скапва съня Стоенето пред смарт телефона вечер скапва съня
Стоенето пред смарт телефона вечер може да докара до неприятно качество на съня и бодърствуване, открива скорошно изследване от Калифорнийския униве...
Ето няколко признака, сочещи сериозна привързаност към смарт телефона:
Ползвате десетки приложения непрекъснато
Ако сте конфигурирали десетки приложения и всекидневно отделяте от времето си за тях, то значи към този момент сте привързани към това устройство. Помислете дали в действителност си коства да отдавате такова значение на тази джаджа.

Използвате тревога за всяко нещо
 Какво се случва с мозъка ни, в случай че не използваме смарт телефона си 1 седмица? Какво се случва с мозъка ни, в случай че не използваме смарт телефона си 1 седмица?
Въпреки че смарт телефоните несъмнено могат да улеснят живота ни, те също по този начин могат да се окажат спънка за осъзнаването на действителността. Сам...
Няма нищо неприятно в това да се движите по график и да бъдете проведени. Когато обаче всичко това минава през смарт телефона и непрекъснато въвеждате графици и го държите пред очите си, то нещата по никакъв начин не са розови. Може би е време за един джобен бележник, който сигурно не би отвличал по този метод вниманието ви.
Батерията ви се изтощава единствено за ден
Когато батерията на новото ви устройство се изтощава в границите на деня, то значи сте свръх дейни. Не осъзнавате какъв брой доста време губите в безсмислено „ виртуално циркулиране ”. В никакъв случай не твърдим, че телефоните са непотребни, само че изрично те могат доста съществено да ви навредят, в случай че изпуснете нещата от надзор. Използвайте ги само тогава, когато имате потребност от тях.

Не забравяйте, че слънцето грее, цветята ухаят и птичките пеят! Това обаче можете да видите, в случай че оставите телефона настрани и се разноските с другари измежду природата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР