Моделът самолет, с който е летял Евгений Пригожин, има безупречна

...
Моделът самолет, с който е летял Евгений Пригожин, има безупречна
Коментари Харесай

Моделът самолет, с който е летял Пригожин, за 20 години не е имал технически проблем

Моделът аероплан, с който е летял Евгений Пригожин, има безупречна техническа характерност и за над 20 години в никакъв случай не е имало случай с него.

 

Самолетът не е показавал никакви признаци на проблем до внезапното си втурване надолу в последните 30 секунди. Това сочат данни от следенето на полета, оповестява " Ройтерс ".

Частният аероплан, който през вчерашния ден се разруши северно от Москва и умъртви Пригожин и още 9 души, е Embraer Legacy 600.

 

Бразилската машина е въведена в употреба през 2002 година и досега са създадени 300 такива самолета.

Моделът има безупречни индикатори за сигурност - той е имал единствено един случай за повече от 20 години употреба – и то заради човешка неточност, съгласно уеб страницата International Aviation HQ. Инцидентът от 2006 година се дължи на човешка неточност, а не на техническа нередовност.

 

Самолетът е толкоз сигурен, че той е бил употребен и от кралицата на Англия.

Embraer разгласи, че знае за злополуката на аероплан Legacy 600 в Русия, само че не разполага с спомагателна информация за случая, съобщи Би Би Си. Според данните на полета на Пригожин самолетът бързо е изгубил височина. Две са главните версии за злополуката – или самолетът е бил свален с ракета, или става въпрос за взривно устройство на борда на самолета. По данни на Flightradar24 за половин минута ненадейно самолетът е паднал с над 2 км.

 

Самолетът е изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, когато се е разрушил покрай село Куженкино в Тверска област, заяви съветското министерство на изключителните обстановки.

В 15:19 часа локално време самолетът направи " неочаквана низходяща вертикала ", уточни Иън Печеник от профилирания уебсайт Flightradar24. По негови думи в границите на към 30 секунди самолетът се е снишил с повече от 8000 фута от крейсерската си височина от 28 000 фута.

" Каквото и да се е случило, се е случило бързо ", означи Печеник.

" Може да са се опитвали да овладеят самолета след случилото се, каквото и да е то ", допусна той. Преди внезапната му загуба на височина обаче е нямало " никакви признаци, че става нещо неправилно с този аероплан ".

Видеозапис демонстрира по какъв начин самолетът се спуска бързо с нос, ориентиран съвсем отвесно надолу, а зад него има облак пушек или пара.

Руските следователи започнаха наказателно произвеждане за определяне на случилото се. Анонимни източници допуснаха, че самолетът е бил свален от една или повече ракети земя-въздух.

Бразилският производител на самолети Embraer SA съобщи, че през последните години не е осигурявал никакво обслужване или поддръжка на самолета, разполагащ с към 13 места.

Компанията увери, че е спазила интернационалните наказания, наложени против Русия. Луксозният аероплан е разпознат на Flightradar24 с регистрация RA-02795 - същият като самолета, който транспорти Пригожин до Беларус след протеста.

Сайтът за следене на полети Flightradar24 за последно е засякъл местоположението на самолета в 15:11 часа локално време. Заглушаването или разстройствата в региона евентуално са забавили събирането на спомагателни данни за местоположението.

От Flightradar24 показват, че самолетът е минал през поредност от изкачвания и спускания от няколко хиляди фута всяко за повече от 30 секунди преди последното си пагубно втурване. Окончателните данни за самолета са регистрирани от уеб страницата в 15:20 часа.

Ръководителят на съветската наемническа компания " Вагнер " Евгений Пригожин и командирът на компанията Дмитрий Уткин са измежду 10-те души, пътували в самолета, който през вчерашния ден катастрофира северно от Москва, заяви съветската Федерална организация за въздушен превоз " Росавиация ".

 

Шефът на съветските наемници Евгений Пригожин е мъртъв, заяви в това време обвързваният с " Вагнер " канал " Сива зона " в " Телеграм ". " Ръководителят на група " Вагнер ", Героят на Русия, същинският родолюбец на своята Родина - Евгений Викторович Пригожин - почина вследствие на дейностите на предателите на Русия. Дори в пъкъла обаче той ще бъде най-хубавият! Слава на Русия! ", се споделя в обява в канала.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР