Модата често е провокираща, предизвиква скандали и дискусии. Именно това

...
Модата често е провокираща, предизвиква скандали и дискусии. Именно това
Коментари Харесай

Модата, която възмути света

Модата постоянно е провокираща, провокира кавги и полемики. Именно това бе резултатът и от един от новите модели на Gucci. На пръв взор елементарен пуловер, само че не напълно. Дрехата е от сбирката есен-зима 2018/2019 година, предопределена за упражняване на зимни спортове.

Пуловерът е с поло яка, която покрива устата и носа, а на нея е изобразена огромна, алена уста с дупка, през която въпреки всичко да може да се диша. Дизайнът прилича на маските от плат балаклава , които носят да вземем за пример мотористите под каските си, единствено че те са с три дупки - и за очите.

Според възмутените от дизайна на пуловера за 890 $ , той прилича на " blackface " - техника, която се е употребила в киното, с цел да могат артисти със светла кожа да изиграят афроамериканци. Пред XIX век, когато затъмняването на лицата с черна помада добива известност, то провокира вълна от расистки стандарти.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Diet Prada ™ (@diet_prada) на Фев 7, 2019 в 8:55 PST

И точно съпоставката сред това потъмняване на кожата на лицето и повдигането на черната поло яка до половината лице принуди Gucci да се извини и да изтегли дрехата от пазара . За абсурда способства и обстоятелството, че февруари в Съединени американски щати е разгласен за месец на афроамериканската просвета и история, написа CNN.

От марката оповестиха в Twitter, че поддържат разнообразието във всички форми и самите те са ангажирани да го поддържат, когато става въпрос за тяхната организация. А реакцията от този пуловер ще им служи като урок.

На фона на тази фешън провокация няма по какъв начин да пропуснем и още една, в същия дух. От Adidas също бяха упрекнати в расизъм. Тяхното провинени е, че пуснаха напълно бели маратонки като част от сбирката, отдадена на същия този месец на афроамериканската просвета и история .
 Снимка 405341

Спорният бранд също се извини и отстрани модела, само че за мнозина това е непълен ход и просто прахуляк в очите до следващия афектиран модел.
 Лиъм Нийсън, обвиненята в расизъм и какво ще се случи с артиста
Това ли е краят на Лиъм Нийсън

Актьорът, расизмът и доста реакции

През есента на предходната година Prada и Dolce & Gabbana също бяха упрекнати в расизъм и очевидно това се трансформира в наклонност , тъкмо както всяка дума на звездите се поставя под микроскоп, с цел да се открие и най-малката след от ненавист към някой, който е друг.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР