Мнозинството от американците (58%) смятат, че Китай използва социалната мрежа

...
Мнозинството от американците (58%) смятат, че Китай използва социалната мрежа
Коментари Харесай

Повечето американци нарекоха TikTok инструмент за китайско влияние върху Съединените щати

Мнозинството от американците (58%) считат, че Китай употребява обществената мрежа TikTok, с цел да образува публичното мнение в Съединените щати. Това демонстрират данните от изследване на Reuters, извършено взаимно с Ipsos.

„ Около 58% от респондентите в двудневното изследване, което завърши във вторник, се съгласиха с изказванието, че китайското държавно управление употребява TikTok, принадлежащ на китайската ByteDance, за „ да повлияе на американското публично мнение “, споделя организацията.

Отбелязва се, че 13% не са съгласни с това изказване, а останалите се затрудняват да отговорят на въпроса. Въпреки това, републиканците са по-склонни от демократите да имат вяра, че Китай употребява приложението като инструмент.

Освен това, 46% от американците са съгласни с изказванието, че Китай употребява приложението, с цел да „ следи ежедневния живот на американците “.

Проучването е извършено онлайн измежду 1022 възрастни американци. Датата на проучването не се показва.

През април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект, който може да докара до възбрана на TikTok в страната. Както следва от документа, рестриктивните мерки ще влязат в действие, в случай че китайската компания ByteDance не продаде бизнеса си на Съединени американски щати в границите на 270 дни.

В същото време беше обявено, че решението на Байдън да подпише законопроект, който ще забрани приложението TikTok в страната, в случай че китайската компания ByteDance откаже да продаде своя дял, ще се отрази отрицателно върху хода на предизборната му акция.

По-рано Европейски Съюз предизвести TikTok по отношение на вероятната възбрана на платформата във всички 27 страни членки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР