Мнозинство от 52 на сто от белгийските граждани се обявява

...
Мнозинство от 52 на сто от белгийските граждани се обявява
Коментари Харесай

Демокрация? Белгийците искат връщане на смъртното наказание

Мнозинство от 52 на 100 от белгийските жители се афишира за властническо ръководство и отпадане на демократичните институции, сочат данни от социологическо проучване, показано в локалните медии.

В средите на това болшинство 89 на 100 поддържат връщането на смъртното наказване. Уточнява се, че делът на подкрепящите смяна на държавното устройство пораства и от 52 на 100 преди пандемията, доближава до 66,2 на 100 през юли предходната година.

Същевременно понижава с един % (до 21,9 на сто) делът на жителите, които желаят " намерено общество " с в действителност демократично ръководство.

В края на предходната година медиите показаха изследване, съгласно което в северната белгийска област Фландрия крайните националисти от партията " Вламс беланг " към този момент са първа политическа мощ с 25,5 на 100 поддръжка, изместват умерените националисти от Нов фламандски алианс (22 на сто) и се обрисуват като допустима най-голяма група във Федералния парламент. В южната област Валония комунистите от Белгийската работническа партия също не престават да бележат растеж от няколко % и доближават поддръжка от 13,6 на 100, до момента в който първи са социалистите с 21,6 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР