Издирван от виенската полиция мъж, заподозрян в измама на стойност

...
Издирван от виенската полиция мъж, заподозрян в измама на стойност
Коментари Харесай

Австрия издирва българин. Смята го за съучастник в автомобилна измама за над 3 милиона евро

Издирван от виенската полиция мъж, обвинен в машинация на стойност над три милиона евро, бе арестуван в Братислава въз основа на европейска заповед за арест, съобщи през днешния ден австрийската новинарска организация АПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Процедурата по екстрадиция на 43-годишния мъж е в ход, заяви през днешния ден пред медиите федералната полицейска дирекция. Смята се, че от 2022 година насам, в качеството си на ръководещ шеф на сдружение, той е купувал коли на лизинг, както и едно джакузи, във Виена и в австрийската провинция Бургенланд.

След това мъжът, който е без поданство, в съучастие с 35-годишен българин, просто е препродавал закупените коли, съобщи Филип Хаслингер, представител на полицията.

" Вноските по закупените коли не са били плащани “, сподели Хаслингер. След това пет присвоени автомобила са били иззети в чужбина, в това число в Розенхайм (Германия) и Москва. Според полицейските следствия колите, чийто притежател е бил заменен нелегално, са 37.

" Въпреки това нови лица не престават да оповестяват, че са били наранени от измамата “, сподели Хаслингер. Търсенето на останалите 32 автомобила продължава, а следствията на дирекция " Юг “ към националната следствена работа във Виена към момента са в ход.

Неотдавна полицията разгласи за обществено търсене мъж без поданство и негов хипотетичен съизвършител. Издирването на 35-годишния българин продължава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР