Мнозина тенис специалисти обвиняваха Стефанос Циципас, че е твърде зависим

...
Мнозина тенис специалисти обвиняваха Стефанос Циципас, че е твърде зависим
Коментари Харесай

Отдавна не съм на 16: Циципас разкри причините зад временната раздяла с баща си

Мнозина тенис експерти упрекваха Стефанос Циципас, че е прекомерно подвластен от своя татко Апостолос, който неразделно следваше своя наследник на всеки един шампионат. Циципас-старши бе основен треньор на някогашния номер три през цялото време на неговата кариера и Стефанос уволни редица реномирани експерти, които очевидно не можеха да се работят добре в екип с неговия родител.

Точно по тази причина беше извънредно изненадващо, че тенисистът неотдавна разгласи по какъв начин Марк Филипусис ще изземе най-малко краткотрайно функционалностите на основен треньор от Апостолос Циципас и тазгодишният US Open е първият шампионат в кариерата на балканеца, в който той няма да бъде дружно с татко си, а ето и главните аргументи зад решението на тогавашния първенец от финалите на ATP.

" Това не е същинска разлъка. Все още татко ми е част от тима и ще пътувам с него на някои от шампионатите след US Open. Тепърва би трябвало да обсъдим с Марк какво ще вършим след края на US Open и каква ще е ролята на баща оттук нататък, тъй като той към този момент не е основният треньор. Искам да продължа дълготрайното съдействие с татко си, само че в този момент съм му дал малко време отвън тениса. Отдавна не съм младеж на 16 години и не е нужно да ме съпровожда на всички места.

Считам това за крачка в вярната посока. Освен това аз съм първородното дете в фамилията, а непрестанно татко ми е бил неразделно до мен и сме пътували из целия свят. Имам двама братя и една сестра, като Павлос и Каталина към момента не са пораснали и имат потребност от наличието на баща вкъщи. Имам възприятието, че съм го отнемал от тях и мама през годините, което ме накара да изпитвам известна виновност. Трябва да извървя своя личен път " - разяснява седмата ракета на света по тематиката.

Източник: Tennis Up To Date

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР