Множество тежки заболявания правят живота на 6-годишния Дими изключително труден.

...
Множество тежки заболявания правят живота на 6-годишния Дими изключително труден.
Коментари Харесай

Майка сподели тежката съдба на детето си и помоли за помощ: Поне да няма болки!

Множество тежки болести вършат живота на 6-годишния Дими извънредно сложен. Сред тях са епилепсия, аутизъм, мускулна хипотония и необичаен генетичен синдром.

" Дими е роден като крепко и доносено дете, а ние - неговите мама, тати и кака, бяхме безпределно щастливи с безкрайни и чисти фантазии, по какъв начин ще тича, ще играе, ще пее песнички и ще ни приказва за неговите детски игри. Но ориста реши друго. Да живеем в свят, цялостен с болежка и премеждия, да не сме чули още думичките мамо и тате, да гледаме по какъв начин нашето слънчице гасне в неговия нечовечен свят - без игри, без песнички, без усмивки и отмалялост от детски игри. От крепко детенце на 1 година и 4 м. той се трансформира в сянката, която е и до през днешния ден ", споделя тежката орис майката Жана Иванова от Перник.

Отключен е микроделеционен синдром 1р36.33, от който Дими има аутизъм, епилепсия, тежка умствена назадничавост, а мускулът на дясното краче атрофира и по тази причина трябват рехабилитации с електростимулации.

" Не приказва, интелектуално дава отговор на годинка. Не може да тича, да скача, да кляка, походката му е неустойчива поради атрофията на мускула. Още е на памперси, пие вода от шише с биберон. Не може да се храни самичък и да остава без наставнически надзор. Има тежки алергии, астма. Болката ни няма край ", изповядва сериозното положение борбената родителка.

Дими получава пенсия по 100% неработоспособност от ТЕЛК, която е извънредно незадоволителна за всички медикаменти, добавки, памперси, биберони, консумативи, лечения и лекувания. Открита е дарителска сметка, на която всеки може да подари средства, оповестява " България през днешния ден ".

" Като майка стоя пред вас, познати и непознати положителни хора. Помогнете кой както има опция Дими да живее в неговия нечовечен свят, само че без болежка и спомагателни премеждия. Нима всяко детенце не заслужава нехайно и слънчево детство, изпълнено с безчет вълнуващи моменти и милиони слънчеви усмивки? При него тях няма да ги има, само че най-малко да няма болки ", споделя Жана.

Дарителска сметка:

IBAN: BG37FINV91501016703408

BIC: FINVBGGSG

Основание: В изгода на Димитър Димитров
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР