Множество поправки в критичната резолюция за върховенството на закона в

...
Множество поправки в критичната резолюция за върховенството на закона в
Коментари Харесай

Дишайте спокойно: Роберта Мецола от ЕНП оттегли поправката за протестите и Божков

Множество ремонти в сериозната резолюция за върховенството на закона в България ще бъдат гласувани довечера в Европейския парламент. Голяма част от тях са импортирани от Европейската национална партия.

Този следобяд стана ясно, че е изтеглен добавеният текст за " бележит магнат с 18 обвинявания, който е наливал финансови средства в митингите у нас ".

Той визираше публикуваните от прокуратурата аудиозаписи, в които укриващият се в Дубай Васил Божков признава личен ангажимент към недоволството против държавното управление на Бойко Борисов.

Авторката на предложенията за промени - малтийската депутатка от ЕНП Роберта Мецола, написа в формалния си Туитър акаунт:

" Дишайте умерено, парламентарната група на ЕНП в никакъв случай не е твърдяла и не е имала желание да споделя, че всички протестиращи в България са платени. Всъщност, доста от нашите промени укрепват правото на митинг. Разбираме, че въпросното изменение отваря опция за неправилно пояснение и по тази причина то е оттеглено ".

Take a breath guys. The never said or intended to say everyone protesting in Bulgaria is paid. In fact, many of our amendments strengthen the right to protest. We do understand though that the amendment in question has been open to misinterpretation & has been withdrawn
— Roberta Metsola MEP (@RobertaMetsola)

В отговор една от главните протестиращи групи у нас - така наречен Отровно трио, разпространиха известие, в което настояват, че Мецола е отстъпила поради готовността им да я осъдят.

 Евродепутатка с ремонти в резолюцията за България и за упрекнатите съветници на Радев Виж още

" Очевидно правосъдната система в Европейски Съюз работи по-добре от българската и безрадостната вероятност е предиздвикала госпожа Мацола да премисли думите си и да отдръпна предлагането си ", разясняват от Триото.

Роберта Мецола обаче продължава да упорства в документа да бъдат добавени случаите с президентските съветници Пламен Узунов и Илия Милушев, упрекнати в търговия с въздействие и причина за осъществяване на длъжностни закононарушения.

" Президентът, който има конституционното обвързване да бъде политически безпристрастен, е взел директна линия на държание в съпротива на държавното управление, изискал е неговата оставка и употребява митингите като платформа за своята позиция ", се споделя в друга желана от нея корекция.

Мецола предлага текст за отпадане на мониторинга по механизма за съдействие и инспекция, както и различен, в който да се означи, че няма условие за бистрота на собствеността на медиите онлайн, а пропуските в регулаторната рамка за тях постоянно се експлоатират от проруски медии.

Колегата ѝ от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки е внесъл 9 ремонти, предава. В тях той упорства да паднат текстовете, с които се показва страдание за отхвърлянето от страна на България на Истанбулската спогодба, както и съпътстващата я дезинформация, а също по този начин и за речта на омразата против малцинствата, която употребяват доста депутати, а имунитетът ги пази от наказателно гонене.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР