Много силно земетресение, с епицентър на около 20-тина километра от

...
Много силно земетресение, с епицентър на около 20-тина километра от
Коментари Харесай

Мощно земетресение удари в Албания

Много мощно земетресение, с епицентър на към 20-тина километра от албанския бряг, удари тази нощ. Първоначалните оценки бяха за трус от 6,4 по Рихтер, само че Българска национална телевизия заяви за 5,7 по Рихтер, към този момент има оценки и, че силата е била 5,6 по Рихтер. Имало е и второстепенен трус, от 5,4 по Рихтер.
Тепърва ще се правят оценка вреди и се чака информация дали има жертви - към този момент има данни за 50 леко потърпевши, откарани в лечебни заведения, а съгласно американски оценки силата на труса е такава, че може да аргументи огромни опустошения, 8000 души директно са усетили земетресението като мощ, а 12 милиона души на Балканите са го усетили по някакъв метод. През септември тази година, съвсем на същото място имаше земетресение от 5,6 по Рихтер, което рани 70 души и нанесе вреди на 500 здания. В Twitter обаче към този момент се появиха клипове с разрушени здания.

#earthquake in #Durres
First reported damages! #Albania pic.twitter.com/6jS3Nb0Xiv
— Klaudja Karabolli (@KKarabolli) November 26, 2019
Според Deutsche Welle, която цитира свидетелски показания, първият трус е траял 20-тина секунди.
Има известия, че земетресението е усетено чак в България, по високите етажи в София. В Скопие обаче доста хора са били събудени, тъй като епицентърът на труса е на към 100 километра от македонската столица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР