Много се радвам, че новите членове на КЕВР са големи

...
Много се радвам, че новите членове на КЕВР са големи
Коментари Харесай

Петков чака анализа на КЕВР за тока до две седмици

Много се веселя, че новите членове на КЕВР са огромни експерти, безусловно самостоятелни. Чакаме през идващите две седмици те да ни кажат своя план, по какъв начин наподобяват нещата. За мен те се движат в вярната посока. Така министър-председателят Кирил Петков разяснява днешните рецензии на президента Румен Радев, който предизвести ръководещите, че времето за разбори е свършило и най-сетне би трябвало да пристигна времето за дейности.

„ Правителството би трябвало да прави по този начин, че да не позволява политиката и геополитиката да убиват българската стопанска система. Нужни са неотложни, надеждни, устойчиви ограничения и решения, а освен положителни намерения”, сподели по-рано през днешния ден пред публицисти Радев.

„ Времето за разбори и положителни планове изтече – чухме ги. Чакаме резултати “, сподели президента.

Той уточни, че и жителите, и бизнесът наблюдават дейностите на държавното управление за обезщетителни механизми и за поевтиняване на цените на тока и природния газ. По думите му, кабинетът е назначил нови хора в управлението на енергийния бранш, само че хората не усещат резултатите. „ Всеки ден усилва риска от банкрути, от загуба на пазари “, уточни президентът и подчертава върху компликациите пред дребните и междинни предприятия.

Всички чакаме доста бързо да се случат нещата, които желаеме – цените да паднат, мораториумът да отпадне “, оправда се в този момент Петков, който през днешния ден е на посещаване в Брюксел за присъединяване в неофициален Европейски съвет, отдаден на рецесията в Украйна.

„ Това е фактът, че февруарските фактури включиха спомагателните помощи, насъбрани от декември и януари. Надявам се, че всички дребни бизнеси в този момент видяха разлика с януарската фактура “, сподели министър-председателят. „ Това ще се случи и през март, ще има спомагателни помощи. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР