Много хора заместиха олиото със зехтин или друга по-здравословна мазнина

...
Много хора заместиха олиото със зехтин или друга по-здравословна мазнина
Коментари Харесай

Този вид олио може да ВРЕДИ на здравето ни

Много хора заместиха олиото със зехтин или друга по-здравословна лой за готвене. Има и такива обаче, които не престават да държат на положителното остаряло олио, с което храната сигурно става по-вкусна. Що се отнася до типовете олио, там също мненията са противоположни – кое е по-здравословно и по-добро за готвене, овкусяване на салати и така нататък Затова най-добре да се допитате и да почерпим от мнението на експертите, които считат, че нерафинираното слънчогледово олио е нездравословно. По принцип то съдържа витамин Е и мастни киселини, които оказват позитивно въздействие върху сърдечната функционалност.

В последно време обаче в олиото е открита и друга киселина, която може да докара до инфектиране и свиване на кръвоносните съдове. Експерти настояват, че от олиото се получават хормонални и кожни проблеми. Това може да се случи, в случай че не приемате задоволително от другите значими омега-3 мастни киселини. Ето за какво е значимо да консумирате храните, които ги съдържат. Това са ленено семе, мазни риби, морски блага, авокадо и така нататък
 Олиото в никакъв случай към този момент няма да ви пръска от тигана с този трик! Олиото в никакъв случай към този момент няма да ви пръска от тигана с този трик!
Обичаме да хапваме пържено и да си подготвяме всевъзможни вкусотии в тигана. Но извънредно досадно става, когато стартира да пръска олиот...

Що се отнася до нерафинираното слънчогледово олио, в отпреди 6 години е намерено, че то съдържа субстанции, които водят до ракови болести. При верен развой на пречистване веществата се почистват, само че е значимо по какъв начин се съхранява продуктът, както и по какъв начин се употребява. Затова е целесъобразно да ползвате малко рафинирано слънчогледово олио при готвене.

Когато употребявате слънчогледово олио (дори рафинирано) за пържене, то отделя детайли, наречени алдехиди, които предизвикват възпаленията, предизвикват стомашни проблеми и проблеми със сърцето. Също по този начин усилват риска от рак. Зехтинът за сметка на това има по-малко токсични субстанции. Другите наситени мазнини също са по-добре за готвене – свинската мехлем, сметана, палмово или кокосово масло. Те съвсем не образуват токсични субстанции и са по-добри за пържете и подготвяне на храна. Все отново производителите на олио пробват да поправят казуса, предлагайки на пазара артикули, които би трябвало да са по-малко вреди за индивида и по-безопасни за консумация.

Направен е опит с пържени картофи, които се пържили в една и съща лой 10 пъти един след различен. Резултатът от най-хубаво към най-лошо е следният – високоолеинови, нерафинирани, рафинирани, дезодорирани. Нито едно от тях не дава отговор на стандартите. Това се случило единствено с олио, предопределено особено за пържене. Още един скъп съвет на експертите е да не употребявате една и съща лой за готвене на няколко продукта и като цяло да хапвате по-малко пържена храна, тъй като тя се причислява към не толкоз потребните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР