Много хора страдат от алергия към храни или прах. Но

...
Много хора страдат от алергия към храни или прах. Но
Коментари Харесай

Студова алергия – ами сега?!


Много хора страдат от алергия към храни или прахуляк. Но учените са потвърдили, че студовата е доста по-проблемна. С рухване на температурите признаците й могат да се изострят и да ни причинят огромен дискомфорт, изключително като работим навън. Неотдавнашно изследване в Съединени американски щати демонстрира, че две трети от хората, които имат студова алергия, си мислят, че са с простуда , конюнктивит, мигрена и други.

Няма ясна причина, която провокира появяването на студова алергия . В доста фамилии някои генетични фактори могат да оказват въздействие. Лошите метеорологични условия през зимата са главен провинен за появяването на кожния проблем. Обикновено най-засегнати са тези елементи на тялото, които остават открити – лице, ръце, шия. „ Брулещият “ бузите вятър и сухият въздух в затворените пространства провокират зачервяване, сърбеж и намаляване на функционалностите на повърхностния пласт на кожата. Това води до пораждане на възпалителни процеси .

Рискови групи

Най-застрашени са младежите, изключително дамите, чийто кожа е по-нежна. Лекарите обръщат внимание, че дамите в климактериума и хормонални нарушавания също не би трябвало да подценяват студовата алергия. Хората със слаб имунитет или прекарали инфекциозни болести също са рискова група.

Симптоми на студова алергия

Силно главоболие, дискомфорт в очните ябълки, зачервяване и сърбеж по кожата, са най-честите признаци. В някои случаи могат да се следи намалено кръвно налягане.

Кожата ни е подложена на термичен потрес при промяната на топла със студена среда. Нейните кръвоносни съдове се свиват, усещаме парене и раздразнение. При ниските температури притока на О2 в нея понижава и може да се стигне до образуването на червено-лилави петна по лицето или ръцете. Ако имунитетът ни е нарушен, дружно с тях се появяват и други проблеми – главоболие, изнемощялост, болежка в мускулите, кашлица и други.

Свързани публикации.. Кои са главните закани за косата през зимата? 0 Акценти в зимната грижа за кожата при дами над 30 0 3 съществени неточности на хората с сензитивна кожа 0
Как да се предпазим

Ако се съмняваме за студова алергия, безусловно би трябвало да отидем при кожен лекар, който да назначи лабораторно кръвно проучване, с което да сложи или отхвърли диагнозата. Дотогава е значимо да поддържаме вътрешната топлота и хидратацията на тялото.

За да избегнем неприятното парене и „ ощипване “ по кожата, е добре да пием задоволително течности през зимата. Приемът на разнородни плодове и зеленчуци, богати на витамини (най-важните са А, С и Е) и минерали, ще укрепи имунната ни система, което ще направи кожата по-защитена и здрава. Препоръчва се похапването на моркови, цитрусови полодове, зеле, пиенето на чай от шипки, дюли.

Кожните проблеми при този тип алергия могат да стихнат, в случай че заобикаляме да излизаме на открито при неприятни метеорологични условия. Но защото множеството от нас работят, това е съвсем невероятно. Затова специалистите-дерматолози изписват и по този начин наречените антихистамини , които можем да взимаме преди да изложим тялото си на студа. Не би трябвало да забравяме и профилираната козметика за лице и тяло, продаваща се на всеки ъгъл.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР