Много градове по света се задъхват от тълпите туристи, които

...
Много градове по света се задъхват от тълпите туристи, които
Коментари Харесай

Как "Замръзналото кралство" доведе до окупацията на австрийско градче

Много градове по света се задъхват от тълпите туристи, които освен окупират живота на локалните, само че в допълнение на приходите за локалната общественост основават звук, безпорядък и боклуци. От негативите на известността мощно страда и дребното австрийско градче Халщат, макар че е под отбраната на ЮНЕСКО.

През последните години броят на туристите мощно се е нараснал и е достигнал до 10 хиляди души дневно (100 през 2009 г.) при 780 непрекъснати поданици, оповестява " Гардиън ".

Окупацията на живописното населено място, ситуирано на езеро, на час път с кола от Залцбург, е станало поетапно в годините, написа " Индипендънт ". През 2006 година мястото става известно в Южна Корея, откакто се приказва за него в стратегия по малкия екран. През 2011 година китайски паралия влага 700 млн. паунда в основаването на точна имитация на Халщат в китайската провинция Гуандун. Голямата приливна вълна е през последните години с появяването на анимацията " Замръзналото кралство ", в която градът Арендел се счита, че е въодушевен таман от Халщат.

 Как

Кметът Александер Шойтц разяснява през последните дни, че ще се радва броят на посетителите да спадне. " Халщат е значима част от културната история, не е музей ", споделя той пред английския " Таймс " и изяснява, че би желал броят на туристите да спадне най-малко с една трета, само че няма концепция по какъв начин може да се случи това.

След пожара през ноември, който засегна няколко от историческите къщи, кметът е затворил краткотрайно пътищата в града и прикани туристите да стоят настрани, само че това не е помогнало и те отново са отишли на място.

Градчето е под отбраната на ЮНЕСКО от 1997 година и е населявано от праисторически времена. Тук е открита най-старата солна мина в света.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР