Много е важно хората масово да излязат и да гласуват.

...
Много е важно хората масово да излязат и да гласуват.
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Властта не иска масово гласуване, но хората трябва да отидат до урните

Много е значимо хората всеобщо да излязат и да гласоподават. Но част от тях се опасяват. И тук към този момент идва усилието на изпълнителната власт и на ЦИК да накарат тези хора да се почувстват сигурни, с цел да излязат и да гласоподават.
Това съобщи в предаването водачът на партия ВОЛТ Настимир Ананиев, разяснявайки идните. По думите му властта не желае всеобщо гласоподаване. " След митингите лятото, когато 70% от българите поддържаха настояването за смяна и махане на партиите на статуквото, които са в  44-то Народно заседание, се видя, че би трябвало да се предприеме нещо, с цел да могат нашите сънародници да гласоподават ", уточни Ананиев. Той попита къде е за деня на гласуването и по какъв начин ръководещите са измислили да запазят здравето на хората, когато отидат до урните.
 Българите в чужбина би трябвало да подадат заявление, че ще гласоподават Българите в чужбина би трябвало да подадат заявление, че ще гласоподават
Българите зад граница, които желаят за упражнят правото си на глас на парламентарния избор на 4-ти април, би трябвало да заявят своето предпочитание...
" Те (управляващото болшинство - бел. ред.) трансферираха своята отговорност на Централната изборна комисия. Какво схваща ЦИК от опазване на здравето? Тук трябваше министърът на опазването на здравето и персонално министър председателят - тези две фигури да поемат отговорността, че ще се обезпечи безвредно гласоподаване на всеки един български жител ", съобщи Настимир Ананиев.
Той е уверен, че, в случай че се гласоподава машинно, това ще бъде най-бързият вид. " След това няма да има потребност от преброяване на бюлетини. Сега си представете, че в края на деня натискате едно копче и машината ви пуска машинния протокол ", означи водачът на ВОЛТ. Той описа, че в доста секции в страната има наклонност членовете на секционните комисии да споделят на хората, че машината не работи и че е по-бързо да се гласоподава с хартиената бюлетина. " Даже някой да си разреши да тръгне и да бърника по машината, по-късно може с одит да се откри какво е правил. Тези машини не са вързани към интернет, те не могат да бъдат хакнати ", уточни още Настимир Ананиев.
Как ще гласоподават сънародниците ни в чужбина - целия диалог с водача на партия ВОЛТ, част от партньорската мрежа на " Изправи се.БГ ", гледайте по-късно във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР