Много е приятно да гледате зелените стайни растения, които имате

...
Много е приятно да гледате зелените стайни растения, които имате
Коментари Харесай

Стайни растения: списък на важните и опасни представители

Много е прелестно да гледате зелените стайни растения, които имате на прозореца, изключително в случай че на открито зимата е в разгара си. Често хората, които нямат в дома си растения, осъзнават, че нещо им липсва. В реалност, едно красиво цвете може освен да зарадва окото, само че и да окаже положително въздействие върху човешкото богатство и здраве. Между другото, пазаруването на стайни растения е доста просто, всичко, от което се нуждаете, е да отидете до магазина. Още преди да ги купите, е доста значимо да знаете тези три неща:

Какви стайни растения харесвате? Какво е тяхното влияние върху човешкия организъм? Как вярно да се грижите за тях?

Днес ще ви разкажем за няколко растения, които си коства да поставите в дома си и растения, които не трябва да виждате, даже в магазина.

Алое

Много постоянно това известно растение бива наричано домакински лекар и с основателна причина, тъй като оказва помощ при простуда, в случай че имате главоболие или би трябвало да спрете кървене. Алоето е доста известно растение за всеки апартамент. Ето за какво ви предлагаме да помислите дали не е по-добре да го имате в дома си.

Олеандър

На външен тип това е доста красиво цвете, което наподобява по този начин като че ли не съставлява заплаха. Но в случай че приказваме за здравето, то олеандърът е доста рисков. Ако единствено вдишвате от аромата на цветето даже от надалеч, може да почувствате мощно зашеметяване. Ако сокът от това растение попадне на кожата ви, ще получите изгаряне. Ако сокът влезе в стомаха, тогава ще получите тежко отравяне. Ако попадне в окото, най-вероятно ще ослепеете. Изводът е елементарен: мощно ви съветваме да не поставяте това красиво и рисково цвете във вашия дом, изключително в случай че имате дребни деца.

Цитруси

Лимон, портокал. Препоръчваме ви тези растения да ги поставите в детската стая. Те имат добър резултат върху нервната система и облекчават напрежението. Дори и да няма плодове, това не понижава изгодите от растението. В края на краищата, даже листата дават същия резултат като плодовете. Етеричните масла доста добре въздействат на съня на детето, като го вършат мощен и дълъг.

Бегония

Бегонията е доста известно цвете, което може да се откри в съвсем всеки дом. Но даже и възрастните не са наясно с заплахата от това растение. В края на краищата, сокът от листата на бегонията е доста рисков и може да аргументи изгаряния в друга степен. Отървете се от това цвете допустимо най-скоро, изключително в случай че имате малко дете, което слага всичко в устата си. Имало е случаи, когато дете умира от изгаряния вследствие на отхапан лист на бегония.

Вижте още: Това, от което се страхувате, разкрива характера ви

Това са единствено няколко от стайните растения, които са значими за дома ви. Също по този начин, имайте поради рисковите цветя, които си заслужава да бъдат изхвърлени или продадени.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР