Младши офицери обявиха, че са завзели властта в богатата на

...
Младши офицери обявиха, че са завзели властта в богатата на
Коментари Харесай

Военен преврат в Габон

Младши офицери оповестиха, че са завзели властта в богатата на нефт африканска страна Габон, където фамилията на болния водач управляваше в продължение на 50 години, оповестяват международните осведомителни организации.

Посланието от 4:30 ч. локално (7:30 ч. българско) време е последвано от изстрели към държавната телевизия, споделя за "Ройтерс " източник, непосредствен до държавното управление, който приказва за "малка група " метежници.

Новогодишното послание на президента Али Бонго "е засилило подозренията в способността на президента да продължи да извършва отговорностите си ", сподели лейтенант Кели Ондо Обианг, лидер на провъзгласеното Патриотично придвижване на габонските сили за защита и сигурност.

Бонго, който е на 59 година, ръководи Габон със фамилията си към този момент над половин век. Баща му, Омар Бонго, бе най-дълго управлявалият държавен глава на република в Африка, като остана на власт сред 1967 и 2009 година, а след гибелта му властта мина при Али Бонго на избори, оспорвани от опозицията. При митингите след преизбирането му през 2016 година се стигна до принуждение по улиците на Либревил.

Франс прес оповестява, че бойците са призовали към основаване на Национален съвет за възобновяване на страната и че в центъра на столицата Либървил се чуват изстрели. Един от основните булеварди е блокиран от военните.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР