Младият талант на Черноморец Георги Бъчваров е сред големите надежди

...
Младият талант на Черноморец Георги Бъчваров е сред големите надежди
Коментари Харесай

Талант на Черноморец: Дано условията за футбол в Бургас да се подобрят, Ботев е най-добрата школа в България

Младият гений на Черноморец Георги Бъчваров е измежду огромните очаквания на бургаския футбол. Той е артикул на школата на " акулите ", като играе на поста ляв халф или нападател. В изявление за ANP младокът показа, че се надява изискванията за младите футболисти в Бургас да се подобрят и добави, че съгласно него най-хубавата школа в България е тази на Ботев (Пловдив).

- Кога стартира да тренираш и през кои школи си минал?

- Първите ми стъпки във футбола бяха в тима на Нефтохимик, като започнах да упражнявам още от първи клас. В Нефтохимик играх много години, само че преди 2 години се реалокирах в отбора на Черноморец, където се усещам доста добре.

- Добри ли са изискванията за подготовка в бургаските школи и по-конкретно Черноморец?

- За страдание, изискванията за тренировки не са най-хубавите. Въпреки това, аз и моите съотборници се съобразяваме с изискванията и даваме всичко от себе си. Като цяло, в Бургас няма доста положителни терени и това в някаква степен затруднява по-бързото ни развиване.

- И въпреки всичко се появиха много школи в Бургас, които са частни, какви са усещанията ти от тях?

- Това е по този начин, в действителност има много нови по-малки школи. Но в тях не виждам действително огромно развиване на играчи, защото е доста по-престижно да си в школите на Черноморец и Нефтохимик. В Бургас няма положителни бази, само че все пак аз се боря на терена и се надявам, че един ден нещата за футбола в Бургас ще се трансформират.

- Коя съгласно теб е най-хубавата школа в България и за какво?

- За мен най-хубавата школа в България е тази на Ботев. Виждам метода на игра, влагат доста хъс и предпочитание. Разбира се, качествата на момчетата са плод на доста старания и труд от страна на футболистите и треньорите. Базата на клуба е превъзходна.

- В школата на Ботев има много момчета от Бургас, какви са усещанията им?

- Както споделих, школата на Ботев е на доста високо равнище и това в сериозна степен се дължи и на хубавата база и терени, които имат. Познавам се с много от момчетата от Бургас, които упражняват в Ботев и те са доста удовлетворени от изискванията, които им се дават за подготовка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР