Младежки дом Враца – през месец октомври открива своя 50-ти

...
Младежки дом Враца – през месец октомври открива своя 50-ти
Коментари Харесай

Гьоте - институт България гостува в Младежки дом - Враца

Младежки дом Враца – през месец октомври открива своя 50-ти юбилеен креативен сезон. В юбилейният сезон са планувани редица събития, които да отбележат почтено петдесетата годишнина на един от най - старите културни институти във Враца. В празничния плакат за сезон 2017/2018 са планувани и седмици за показване дейностите на непознатите културни институти в България. Тази поредност стартира с представянето на Гьоте – институт България в седмицата от 16 до 21 октомври 2017г.
За разкриване на седмицата ще дойде персонално шефа на Гьоте - институт България – господин Ветцел.
Нашият град е първият в България, който показва изложбата – плакати ИЗГУБЕНИ В ПРЕВОДА – НЕПРЕВЕДИМОТО, ПРЕВЕДЕНО НА ВИЗУАЛЕН ЕЗИК, след формалното и показване в гр. София.
/ прилагаме ви цялостна информация за състезанието и изложбата, както и фотоси от наградените произведения /
В седмицата на Гьоте – институт България в Младежки дом – Враца е включена и кино стратегия на Гьоте-институт България - „ Цветът на копнежа “ това е поредност от игрални и документални филми от Германия, в които отражение намират както случки от действителния живот, по този начин и фантазиите и копнежите на хората. Програмата бе направена от Гьоте-институт България при започване на тази година и бе показана в този си тип за първи път пред аудитория в София.
Заглавието на поредицата е заимствано от едноименния документален филм на немския режисьор Томас Риделсхаймер, който с превъзходни фрагменти, музика, стихове и осем истории за обич, татковина, вяра, природа и независимост споделя за тъгата и насладата да бъдеш човек.
Във всеки един от филмите по друг метод се търси и открива копнежът, само че дружно с това тези филми оферират и един изчерпателен взор към филмовата продукция от последните десетилетия в Германия.
През 2017 планът гостува в Русе, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Враца.
Всички игрални и документални филми от афиша на Кино салона ни са със превод и свободен вход.
/прилагаме ви цялостна информация за кино стратегия на Гьоте-институт България - „ Цветът на копнежа “ и плаката на програмата /.
Програмата на седмицата на Гьоте - институт България в Младежки дом – Враца е:
16.10.2017 –
17.30 часа – Официално разкриване на седмицата и галерия – афиш ИЗГУБЕНИ В ПРЕВОДА...
18.00 часа – документален филм – ЦВЕТЪТ НА КОПНЕЖА
Филмова стратегия:
20.10.2017 –
17.30 часа – ВИКТОРИЯ – игрален филм
20.00 часа – КОГАТО МЕЧТАЕХМЕ – игрален филм
21.10.2017 –
17.30 часа – ЧАЛЕЧ ОТ РОЗЕНХАЙМ /Кафе „ Багдат “/ - игрален филм
20.00 часа – ТОНИ ЕРДМАН – игрален филм
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР