Митовете за оралния секс не са от вчера, не са

...
Митовете за оралния секс не са от вчера, не са
Коментари Харесай

Митове за оралния секс и неговите последици за здравето

Митовете за оралния секс не са от през вчерашния ден, не са от през днешния ден.
Някои настояват, че това е най-ужасното нещо, което може да се случи на човек, други пък имат вяра, че в случай че практикуват тази вариация на скотски милувки, ще забременеят! Къде е истината?

1. Оралният секс е неприятен
Тотално погрешно. Всъщност това е много натурален метод да изразите своята половост. Той е приятна и удовлетворяваща активност, която съществува в множеството култури по света. Хората го вършат от началото на съществуването си. Хората би трябвало да го вършат отговорно, с почитание, хигиена и с нужните защитни ограничения. Разбира се, и двете страни би трябвало категорично и въодушевено да се съгласят да я практикуват.

2. Няма риск от полово излъчени заболявания
Оралният секс постоянно се възприема като опция на проникването, с цел да се предотврати бременност. По принцип наподобява безпроблемно, само че обърква хората, без значение дали са опитни или не. Проблемът идва от това, че доста младежи практикуват секс без обвързване, без да поддържат нужните хигиенични и защитни ограничения. Следователно здравето им е изложено на риск, даже в случай че няма навлизане. Така че практикуването на орален секс с добре прочут ухажор не е неприятно, нездравословно е единствено когато го вършиме с малко познати за вас интимни сътрудници. Освен това хората би трябвало да имат поради, че фелациото и кунилингусът са еднообразно рискови както за индивидите с рани в устната празнина, по този начин и по време на менструация. Рискът е изключително висок за тези, които вършат орален секс на някого със сифилис.

3. Защитата не е нужна
Един от главните легенди за оралния секс е, че „ не е нужно да употребявате отбрана “. Има презервативи, особено проектирани за кунилингус, които са много лесни за потребление и които не понижават удоволствието.

4. Няма потребност първо да си миете зъбите
Много хора не вземат поради, че би трябвало да си мият зъбите преди да вършат орален секс. Това оказва помощ за отстраняването на останки от храна от устата. Не бива обаче да почиствате с конци, защото триенето на венеца може да аргументи рани и да отвори вратата за всевъзможни инфекции.

5. Анилингусът е по-хигиеничен
Някои хора считат, че анилингусът (известен също като „ черна целувка “) не е опасен. Това обаче е мит. Съществува риск от заразяване с инфекции като амебиаза, чревни паразити, сифилис, херпес и човешки папилом, които предизвикват кондиломи в гърлото. Оралната обич, приложена върху ануса или перинеума, няма да аргументи заразяване с ХИВ, само че този, който я прави, е с висок риск от заразяване с полово излъчени заболявания и стомашно-чревни инфекции.

Нещо значимо
По отношение на предходната точка, различен постоянно срещан мит за оралния секс е, че той предизвиква рак. Това не е изцяло изключено, само че откривателите споделят, че нито един независим фактор не води до рак, без значение от неговия типа. Има няколко свързани фактора. Например човешкият папиломен вирус може да аргументи рак на устната празнина (включително ларинкса или гърлото). Не може обаче да се каже, че оралният секс е единственият фактор, който би повлиял на развиването на карцином. Има доста други фактори, които би трябвало да се вземат поради.
Съвети за безвреден орален секс
• Избягвайте оралния секс, в случай че в устата ви има отворени рани като кухини, ортодонтски апарати...
• Уверете се, че в гениталиите на любовника ви няма порязвания, рани, тайни или възпаления.
• Поддържайте хигиена и бъдете внимателни. Не почиствайте с конци или четка венците и зъбите директно преди да вършиме орален секс. Това би могло да отвори всевъзможни лезии в устната празнина. Просто изплакнете с вода за уста преди и след акта.
• Използването на презерватив постоянно е добра концепция, освен по време на проникването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР