Мистерията около смъртта на Петер Гриземан няма да бъде разкрита

...
Мистерията около смъртта на Петер Гриземан няма да бъде разкрита
Коментари Харесай

Как загина директорът на компанията, обслужваща Северен поток?

Мистерията към гибелта на Петер Гриземан няма да бъде разкрита скоро.

Вечерта на 4 септември шведската осведомителна организация ТТ заяви за злополуката на частен аероплан в балтийските води сред пристанището Вентспилс в Латвия и шведския остров Готланд. По-късно се оказа, че се е разрушил частен аероплан Cessna-551, на който е летял немският предприемач Петер Гриземан със фамилията си. Според известия в медиите Cessna е изхвърчала от град Херес в Южна Испания в 12:56 ч., само че водачът не е показал съответна дестинация. Самолетът е завивал два пъти, над Париж и Кьолн, само че по-късно се насочил към Балтика.

Причините за рухването му към този момент месец са тайнственост. Поради обстоятелството, че бордът спря да комуникира, самолетът се смяташе за недоверчив и беше ескортиран на собствен ред от изтребители на НАТО: испанци, французи, германци и шведи. Има версия, че случаят е станал заради разхерметизиране на пилотската кабина, заради което Гриземан, който самият управляваше самолета, може да е изгубил схващане.

Над Иберийския полуостров водачът заяви за проблеми с климатичната система. Пилотите на изтребители, съпътстващи борда, видяха празната кабина на лайнера. Но при положение на намаление на налягането, водачът незабавно щеше да се спусне на по-ниско. Преди рухването обаче Cessna е била на 10-километрова височина.

Друга версия е, че горивото на самолета е свършило. Практическият обсег на полета без дозареждане е 3701 км. Приблизително това разстояние прелетя самолетът, преди да падне във водите на Балтика. Може ли подобен умел човек като Гриземан да не вземе поради обсега на полета? Едва ли…

Последно изтребители на НАТО реализираха контакт с обекта " с неустойчив курс " от авиобазата Емари в Естония. Те също се пробваха да открият зрителен контакт с водача. А шведската брегова защита първа стартира издирването в региона, където се разруши самолетът. Дълбочините в зоната на рухване обаче са много обилни за Балтика - от 60 до 100 метра. Следователно самолетът няма да бъде вдигнат бързо, което значи, че аргументите за гибелта му няма да бъдат открити скоро.

Известният немски публицист Александър Сосновски изложи своя версия за мистериозната самолетна злополука. Говорейки по телевизионния канал Русия 1 в нощта на 4 октомври, той акцентира, че Гриземан е шеф и притежател на най-голямата компания GRIESEMANN GROUP, която се занимава с обслужването на газопровода " Северен поток ". В същото време Сосновски обърна внимание на обстоятелството, че маршрутът на полета на самолета на Grisemann тъкмо съответствува с линията на газопровода.

„ Имам “, сподели Сосновски,- имам съществени подозрения, че Гриземан е умрял заради щета на самолета. Саботажът по газопровода е огромна техническа работа, която надали би останала незабелязана от техническите служби на компанията. И в случай че някои чиновници са взели участие в подготовката на диверсията?

Да предположим, че Гриземан, като притежател на компанията, е взел участие в подготовката или е научил нещо, което е провокирало неговия необикновен интерес. Вероятно полетът му не е бил просто инцидентно излизане със фамилията му. Защо маршрутът му минаваше тъкмо над мястото на гърмежите и за какво прекъсна всякаква връзка със земята? Дали тъй като искаше да види нещо, без да бъде забелязан от земята? Но по-късно мигновено се трансформира в рисков очевидец.

В последна сметка самолетът на Гриземан, движейки се още от Германия, е бил съпроводен от военни изтребители, които съгласно формалната версия са били следили. Наблюдаваха или не допускаха непознати до самолета? Смъртта му беше ли обвързвана по някакъв метод със саботажа в Северен поток? Не знам, само че мисля, че всички съвпадения не са инцидентни " сподели Сосновски.

Така или другояче в мистериозната история с разбиването на самолета и на гибелта на немския предприемач има прекалено много странни съвпадения.

Както знаете, теч в газопроводи беше видян на 26 септември, а самолетът на Гриземан се разруши на 4 септември. Каква тогава може да бъде връзката сред тези събития? Подкопаването на подобен водопровод обаче е комплицирана, сложна и продължителна интервенция. Неговите тръби, положени на дъното, са надеждно предпазени, положени са в дебела бетонна рамка и организирането на бойкот за взривяване на газопровода трябваше да отнеме няколко дни или даже седмици.

Както сподели професорът по стопанска система в Колумбийския университет Джефри Сакс по Bloomberg TV на 4 октомври, Съединените щати и Полша могат да бъдат въвлечени в изключителната обстановка на газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " с огромна степен на възможност. Сакс означи, че в Гданск (Полша) са ситуирани американски военни хеликоптери, които преди малко са летели в тази зона.

На 30 септември Дъглас Макгрегър, някогашен консултант на шефа на Пентагона, допусна, че Съединени американски щати или Англия стоят зад изключителното състояние в „ Северен поток “, като назова обвиняванията против Москва „ неуместни “.

А един от най-известните вашингтонски „ ястреби “ в Демократическата партия на Съединени американски щати Майкъл Рубин в публикация в The National Interest напряко съобщи, че подкопаването на „ Северен поток “ е осъществено от американците по заповед на президента Джо Байдън. Рубин изиска Съединени американски щати да нанесат удар и по газопровода " Турски поток ".

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР