Мистериозна смърт в Партийния дом. Охранител е издирван два дни

...
Мистериозна смърт в Партийния дом. Охранител е издирван два дни
Коментари Харесай

Мистериозна смърт в Народното събрание! Охранител от фирма, свързана със зам.-министър, е открит мъртъв в шахта

Мистериозна гибел в Партийния дом. Охранител е търсен два дни от фамилията си, преди да бъде открит мъртъв в шахта на новата постройка на Народното събрание, написа btvnovinite.bg.

Даниел Тасев е на 25 години, от две години е охранител във компанията, която пази градежа на новото Народно заседание в някогашния Партиен дом. Тръгва за нощна промяна в петък следобяд и от този момент околните му нямат контакт с него.



 

Роднините подават сигнал в полицията денонощие след изгубването. Тогава им се обажда и жена от охранителната компания.



 

„ Тя споделя – На нас ни се обадиха от Пето районно и ни споделиха, че детето е паднало в шахта и е умряло. И единствено това. Каква шахта, какъв брой е дълбока, няма ли камери, кой може нещо да ти каже. Тя изрече съболезнования, с каквото желае да помогне, даже и парична сума, при което аз да ви кажа отхвърлих. Аз просто желая да разберем истината ”, безапелационна е Катя Еленкова, вуйна на починалото момче.



„ Дали самичък е паднал в дупката, дали някой го бутна и тъкмо по какъв начин е станало, това доста ме интересува и ще се боря ”, сподели дядото на момчето Дамян Еленков.



Охранителната компания е " Дефанс консулт ". Според Търговския указател и Сметната палата  преди няколко години съучастник в нея е сегашният заместник-министър на труда и обществената политика Султанка Петрова. Тя бе и народен представител от Патриотичния фронт. Пред bTV Петрова сподели, че в този момент в компанията на високо равнище работи брачният партньор й Петю Петров.

„ Не е притежател мъжът ми на компанията, той е шеф. Той е бил до 9:30 вечерта и е разговарял с защитата от НСО на портала на Народно събрание. Може би, когато се е прибирал към помещението да се е случил този случай. Вече един Бог знае подхлъзнал ли се е, какво е станало... Това, което съм предложила като поддръжка не е било по някакъв метод, с цел да подкупим или да създадем нещо ”, съобщи Султанка Петрова.



Главния секретар на Народното събрание Стефана Караславова изясни, че строителната компания, която прави преустройството на новата заседателна зала, наема защитата на строителния обект.

 



Изборът на строителя е след социална поръчка от 2016 година на стойност 22 милиона лв.. Според Министерство на вътрешните работи по първични данни става дума за трудова акцидент. 



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР