„Мисля, че следващата ни среща ще бъде за отпадане на

...
„Мисля, че следващата ни среща ще бъде за отпадане на
Коментари Харесай

Борисов убеден, че визите за САЩ ще отпаднат

„ Мисля, че идната ни среща ще бъде за отпадане на визите. Убеден съм, че визовият режим ще падне. Тръмп може да остане в сърцата на българите за доста години, в случай че направи този жест ". Това сподели пред публицисти министър председателят Бойко Борисов след срещата си с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом. Борисов съобщи, че съгласно него Тръмп ще пристигна в България, съобщи NOVA.

По думите му Вашингтон преглежда България като праволинейна страна.

„ Падането на визите с Канада сподели, че не сътворяваме проблеми”, разяснява още Борисов.

„ В писмения документ България е доказана за стратегически газов хъб”, съобщи още Борисов.

"Около 15 минути отделихме за "Белене ". В момента това е 100% българска централа. За "Козлодуй” след 10 години ще има доста площадки. Казах му: "Не мога да стартира да върша американски реактор, а два чисто нови да ги хвърля в реката. Ще ме бият българите с камъни. Но той е предприемач и незабавно разбра защо става въпрос. Още тази седмица техни специалисти идват, ще отидат да видят „ Белене”, реакторите, „ Козлодуй”, изясни още министър председателят.

Във връзка със сигурността в Черно море, Борисов съобщи, че постоянно е казвал, че е за колкото се може повече учения, с цел да може възпиращата мощност да бъде ясна за всички.

„ Черно море си е несъмнено и се надявам нашите най-хубави курорти. Ако всичко му е наред на президента Тръмп, ще пристигна в България. Очертаваме се освен като най-сигурна, само че и като най-балансирана от всичките ни съседи. Ние един път не повдигнахме на Тръмп дума против трета страна. Ние работим към този момент за просперитета на България”, сподели Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР