Мисля, че има достатъчно разум в тази зала да изберем

...
Мисля, че има достатъчно разум в тази зала да изберем
Коментари Харесай

Асен Василев: Този парламент за съжаление се очертава кратък

Мисля, че има задоволително разсъдък в тази зала да изберем човек, който няма да взривява залата, съобщи той

Причината Политическа партия да предложат смяна в разпоредбите за избор в този момент е тъй като видяхме, че по обичайните правила, Народното събрание не съумя да излъчи ръководител. Това каза Асен Василев от Политическа партия в пленарна зала, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Госпожо Атанасова, аз изцяло се причислявам към тона, който зададохте. Това е тонът, който всички ние би трябвало да приемем в Народно събрание – градивен и всеки да предлага аргументирано и да отстоява позициите си. Причината ние да предложим смяна в разпоредбите за избор в този момент е тъй като видяхме, че за жалост по обичайните правила, Народното събрание не съумя да излъчи ръководител ", съобщи той.

И напомни, че това, което Конституцията залага е най-възрастният измежду тях да открие едно съвещанието. " Да открие едно честно съвещание и на третия час Народното събрание да избере ръководител, който всички в залата имат вяра, че има желанието, кадърен е и може да я управлява по метод, тъй че тя да прави това, което хората чакат от нея. А точно да приема закони, решения и да управлява като най-висшия орган в страната живота на всички жители в Републиката ", разяснява Василев.

" Този парламент за жалост се обрисува къс, щом по тази позиция не можем да реализираме единодушие, по какъв начин ще се търсят болшинства за държавни управления и за други по-тежки задания. В този къс парламент за нас е значимо да има отпред човек, който има опита да го управлява, тъй че в дребното време този парламент ще живее, той да работи дейно. В тази зала има хора с този опит. Затова предлагаме като критерии, не за нещо друго. Да, това няма по какъв начин да се запише в разпоредбите, тъй като е ограничаващо ", означи той.

" Второто нещо, господин Митов сподели, че мъчно ще се реши кой е неконфликтен, само че може би по-лесно ще се реши кой е конфликтен, което първо ще дисквалифицира мен. Мисля, че има задоволително разсъдък в тази зала да изберем човек, който няма да взривява залата ", добави Асен Василев.

" Нека да помислим кой е индивидът, без значение от партийната принадлежност, който може да направи по този начин, че този парламент да не е изгубено време за България. Моят зов към всички – дано да изберем човек, който ще направи този парламент работлив. Това е единствената мисъл зад тези два критерия, които ние заложихме. Можете да ги приемете, можете да ги отхвърлите ", сподели още Василев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР