Мислите, че смартфонът е чудесен начин за забавление на детето?

...
Мислите, че смартфонът е чудесен начин за забавление на детето?
Коментари Харесай

Животът на 2-годишно момиче се оказал разбит заради използването на смартфон

Мислите, че смарт телефонът е превъзходен метод за развлечение на детето? Твърдо не!

Родители на двегодишно дете останали шокирани, откакто животът на щерка им бил „ унищожен “ от смарт телефон.

Момиченцето от Дзянсу в Китай употребило телефон, с цел да гледа излъчвания, откогато било единствено на годинка, оповестява Asia One.

Родителите й явно не са били прецизни с времето й пред екрана, като постоянно са й разрешавали да употребява устройството за дълги интервали от време, защото това било единственото нещо, което я успокоява, когато почвала да буйства и да плаче. Родителите споделили, че това било единственото нещо, което я карало да мълчи. 

Но до двегодишна възраст тя към този момент почнала да вижда мъчно, като родителите й забелязали, че се мръщи и примижава, до момента в който гледа екрана на по този начин обичаното устройство.

Притеснени, те я завели на доктор, който диагностицирал тежка миопия, по-известна като късогледство.

Майката и бащата били известени, че положението е необратимо и зрението й евентуално ще се утежни, когато порасне.

Д-р Лиу Ли от Център за грижи за майките и децата прибавя, че детето е прекарало прекалено много време пред екрана и не е трябвало да бъде изложено на електронни екрани на толкоз ранна възраст.

В нов набор от насоки, оповестени от Световната здравна организация, на бебетата под една година не би трябвало да им се дава допир до електронни екрани, а децата на възраст сред 2 и 4 години не би трябвало да разполагат с повече от един час „ заседнало време пред екрана “ всеки ден.

Ограничаването и в някои случаи премахването на времето пред екрана за деца под петгодишна възраст ще докара до по-здрави възрастни, сподели организацията.

Китайски публични изследвания и медийни отчети предизвестяват за възходящи равнища на късогледство измежду все по-малки деца. Често се упрекват несъразмерното време пред екрана и строгите образователни стратегии.

Едно американско изследване пък откри, че единствено два часа на ден време пред екрана могат рисково да трансформират мозъчната конструкция на детето.

Освен че е физически увреждащо, проучването разкрива, че 2012 година е годината, в която децата са „ изгубили “ детството си поради технологиите.

Мнозина изследвания са потвърдили и че стресът измежду подрастващите към този момент е доста по-голям, в сравнение с преди цифровата епоха.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР