Мирът може да е само по условията на Украйна“Вагнер е

...
Мирът може да е само по условията на Украйна“Вагнер е
Коментари Харесай

Макрон: Русия е обречена на “поражение в бъдеще”

Мирът може да е единствено по изискванията на Украйна
“Вагнер ” е мафиотски инструмент под контрола на Путин

Трябва да се ускори военната поддръжка за Киев

 

Президентът на Франция Еманюел Макрон сподели, че не може да има мир в Украйна, до момента в който Русия не бъде победена по време на изказването си пред Мюнхенската конференция по сигурността, който се откри в петък.

 

“Все още не е настъпил часът на разговора, тъй като Русия избра войната. Русия избра да се насочи към гражданска инфраструктура и да извърши военни закононарушения. Атаката на Русия би трябвало да се провали ”, съобщи френският президент.

 

“Единството и решимостта са значими, с цел да се обезпечат на Украйна средствата да се върне на масата за договаряния по допустим метод и да работи за дълготраен мир при условия, които украинците са избрали ”, добави той.

 

Макрон приказва за наемническата група “Вагнер ”, като сподели, че когато е разговарял с Владимир Путин преди година, той “почти му е повярвал ”, че няма нищо общо с групата Вагнер, само че че в този момент е ясно с дейностите им в Украйна, служат като инструмент на “мафията ” за осъществяване на закононарушения.

 

Макрон сподели, че Русия е обречена на “поражение в бъдеще ”, като експанзията на Русия е консолидирала държавността на Украйна като страна, предиздвикала е Финландия и Швеция да аплайват за присъединение към НАТО и е предиздвикала европейските страни да мислят повече за самоотбраната.

 

Френският президент Еманюел Макрон прикани също по този начин западните съдружници да засилят военната си поддръжка за Украйна, с цел да оказват помощ на страната да извърши нужната контраатака против Русия.

 

Германия възнамерява да усили бюджета си за защита с до 10 милиарда евро през идната година, с цел да помогне за финансирането на спомагателни разноски, провокирани от нашествието на Русия в Украйна, предоха международните организации.

Министърът на защитата Борис Писториус упорства за спомагателни пари във финансовия проект за 2024 година, което би вдигнало общата сума над предстоящите 62,7 милиарда, заделени предходната година.

Увеличението ще бъде в допълнение към финансирания с дълг специфичен фонд за защита на стойност 100 милиарда евро, който канцлерът Олаф Шолц разгласи малко след съветската инвазия за финансиране на възобновяване на немската войска през идващите години.

Само няколко дни след началото на съветската инвазия на 24 февруари предходната година, на специфична сесия на немския Бундестаг Шолц даде обещание да усили немския бюджет за защита до два % от Брутният вътрешен продукт в допълнение към специфичния фонд.

“Блумбърг ” оповестява, че Писториус възнамерява да похарчи 8,5 милиарда евро от специфичния фонд. Освен това държавното управление ще употребява към 2 милиарда евро от обособен фонд, с цел да закупи муниции и друго военно съоръжение за Украйна.

През ноември Русия разгласи бюджет за защита за 2023 година от почти 84 милиарда $, с повече от 40% повече от първичния бюджет за 2023 г.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР