Миньори и енергетици от въгледобивния сектор в страната излязоха на

...
Миньори и енергетици от въгледобивния сектор в страната излязоха на
Коментари Харесай

Миньори и енергетици протестираха в София

Миньори и енергетици от въгледобивния бранш в страната излязоха на народен митинг. Той е проведен от КНСБ иКТ " Подкрепа " и е под надпис " За ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България ".

Шествиетотръгна от площада пред храм-паметник " АлександърНевски " и мина по централни столични булеварди и стигна до по този начин наречения “Триъгълника на властта ” - пред постройките на Народното събрание и Министерския съвет.

Причината за митинга е, че на държавно равнище се обмисля затваряне на някои от настоящите звена в минната промишленост с една-единствена цел – да не бъдат пропуснати средства, идващи по линия на Зелена договорка за декарбонизация на стопанската система.

Хората упорстват за съответни решения за опазване на електроенергийното произвеждане и енергийната обезпеченост на българската промишленост, както и за обезпечаване на бъдеще на служащите от сектора.

Министър-председателят акад. Николай Денков ще се срещне с представителна група на миньорите и енергетиците от митинга, водена от президента на КНСБ Пламен Димитров и президента на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР