Министрите от ЕС ще обсъдят начин за конфискуване на активи

...
Министрите от ЕС ще обсъдят начин за конфискуване на активи
Коментари Харесай

Еврокомисарят по правосъдие предложи начин за конфискуване на активи от руски олигарси

Министрите от Европейски Съюз ще обсъдят метод за конфискуване на активи на съветски олигарси в Европейски Съюз въз основа на наказателни обвинявания за заобикаляне на наказания. Това заяви еврокомисарят по правораздаването и върховенството на закона Дидие Рейндерс при идването си на съвещание на Съвета на Европейски Съюз на равнище министри на вътрешните работи.

„ Основната тематика още веднъж ще бъде Украйна. Ще осведомявам министрите за напредъка във връзка с глобите, където имаме нови разработки въз основа на евентуални закони за криминализиране на заобикалянето на наказания. На тази основа ще бъде допустимо да бъдат издадени правосъдни присъди и конфискация на активи на лица и компании “, сподели той.

Съветът на Европейски Съюз в края на ноември единомислещо утвърди включването в листата на закононарушенията и заобикалянето на глобите. Следващата стъпка е Европейската комисия да създаде инструкция, която да разказва закононарушенията, свързани със заобикаляне на глобите и наказванията за тях. След това ще бъде разискван от Съвета на Европейския съюз и Европейския парламент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР