Министрите на труда на страните членки на ЕС постигнаха тази

...
Министрите на труда на страните членки на ЕС постигнаха тази
Коментари Харесай

Споразумяха се по реформата на евродиректива за командированите работници?

Министрите на труда на страните членки на Европейски Съюз реализираха тази нощ съглашение за промяна на директивата за командированите служащи , съобщи Франс прес. Новината заяви Мариан Тисен, еврокомисарят по обществените въпроси, в края на траяло над 11 часа съвещание на министрите на труда в Люксембург. " Постигнахме уравновесено съглашение ", сподели тя.

Сред министрите, които са се противопоставили на това съглашение, са тези от Полша, Унгария, Литва и Латвия . Трима министри са се въздържали - тези на Англия, Ирландия и Хърватия . Останалите министри са се посочили благосклонно настроени към текста, прецизира Естония, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

След над 11 часа полемики министрите на труда са се споразумели за интервала на командироването - оптимално 12 месеца, както бе поискала Франция. Но тази дълготрайност може да бъде удължена с 6 месеца по искане на предприятието.

Франция, която настояваше за промяната на директивата за командированите служащи , трябваше да отстъпи по отношение на бранша за транспортните компании , една изключително деликатна тематика, тъй като страните от Вишеградската група, както и Испания и Португалия се притесняваха за отрицателните последствия от промяната върху техните водачи.
Според постигнатото тази нощ съглашение към този момент е планувано във връзка с водачите на камиони да се ползва остарялата инструкция за командированите служащи от 1996 година, (а не новата ревизирана директива) до влизането в действие на друга промяна на европейска инструкция, отдадена особено на транспортните компании, която открива разпоредбите в този бранш, отбелязва Франс прес.

Франция приветства реализирано съглашение за промяната на директивата за командированите служащи и счита, че това е победа за Европа, съобщи Франс прес, като се базира на изказване на френското президентство. Това е един значителен стадий за възвръщане на европейско доверие, се добавя в изказването.

С промяната бе мощно зает френският президент Еманюел Макрон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР