Министрите на енергетиката на държавите от Европейския съюз (ЕС) са

...
Министрите на енергетиката на държавите от Европейския съюз (ЕС) са
Коментари Харесай

Министри от ЕС са обсъждали потенциална опасност за сигурността на Турски поток през България

Министрите на енергетиката на страните от Европейския съюз (ЕС) са разискали „ евентуална заплаха “ са сигурността на газопровода „ Турски поток “ през България. Това излиза наяве от думите на българския енергиен министър Росен Христов на съвещание на Министерския съвет предишния четвъртък.

Изказването му е представено в от съвещанието, а новината беше обявена първо от.

Потенциалната заплаха за сигурността на газопровода е разисквана в подтекста на гърмежите по газопроводите „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “ , които предизвикаха течове. Според НАТО те.

„ Основното мнение се формираше върху това, че евентуално този случай е целеустремен “, споделя Росен Христов според стенограмата.

„ Бяха изразени отзиви във връзка със сигурността на сходна инфраструктура, като България беше особено посочена като страна, през която минава „ Турски поток “ и евентуална заплаха. “

Това се е случило на среща на министрите на енергетиката на страните от Европейски Съюз на 30 септември , излиза наяве от отчета на министъра пред останалите членове на държавното управление.

По думите на Росен Христов след съвещанието е извършено съвещание на спешния щаб, на което са набелязани ограничения. Те включват „ осъществяване на стрес тест на системите за защита на инфраструктурата в България и след това вероятно приемането на спомагателни ограничения “.

„ Турски поток “, който стартира от Русия и минава по дъното на Черно море до Турция, има потенциал за транспорт на 33 милиарда куб. м на година. Половината от това количество се употребява от Турция, а останалата част минава по продължението на „ Турски поток “ през България към Централна Европа. От него се възползват най-много Сърбия и Унгария.

Продължението на газопровода през България е с дължина 474 км . То беше издигнато единствено за към година от третото държавно управление на Бойко Борисов., платени от държавния бюджет. България чака да си възвърне инвестицията от директните такси, които Русия заплаща за транспорт на газ по газопровода.

В края на септември, че западните наказания пречат на Русия да поддържа износа на природен газ по „ Турски поток “, като се базира на писмо на шефа на компанията., че не е получавала информация от „ Газпром “ за вероятно прекъсване на подаването на газ и проблеми с доставките по „ Турски поток “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР