Министерството на земеделието и храните започна битка с онези фермери,

...
Министерството на земеделието и храните започна битка с онези фермери,
Коментари Харесай

Росен Костурков: Бюджетът за земеделие за 2024 година е увеличен с 500 милиона евро

Министерството на земеделието и храните стартира борба с тези фермери, които декларират фиктивни животни , с цел да получат европейска дотация за тях, както и подкрепяне от националния бюджет. 

Ресорният министър Кирил Вътев анонсира, че инспекциите ще стартират още при започване на месец януари 2024 година . А неговият екип ще работи за това дотациите да отиват при тези земеделци, които са правилни. 

Зам.-председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание Росен Костурков разгласи пред „ Българска национална телевизия “, че бюджетът за следващата година е нараснал с 500 милиона евро . А настоящето министерство има желанието средствата да бъдат разпределяни заслужено сред земеделските стопани. 

Костурков акцентира, че хората в бранша в действителност изпитват проблеми. Те идват от ниските изкупни цени на тяхната продукция , както и от неналичието на пазари за нейната реализация. В момента съгласно регламента се дават най-много 250 000 евро на стопанство. 

Именно по тази причина са били стартирани договаряния с Брюксел, вследствие на които таванът е бил нараснал на 280 000 евро . Хората към този момент са си получили парите и последните заплащания за украинската помощ за земеделците към този момент са били направени. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР