Министерството на земеделието и храните ще предостави възможност на земеделските

...
Министерството на земеделието и храните ще предостави възможност на земеделските
Коментари Харесай

МЗХ предоставя възможност за подаване на допълнителни документи на кандидатите по определени интервенции за директни плащания по Кампания 2023

Министерството на земеделието и храните ще даде опция на земеделските стопани, които са подали заявки по избрани интервенции за директните заплащания по Кампания 2023 в допълнение да показват документи. Това се отнася за Екосхемата за опазване и възобновяване на почвения капацитет, Екосхемата за екстензивно поддържане на непрекъснато затревените площи и интервенцията за Обвързано с производството подкрепяне на приходите за плодове.

Стопаните, които не са подали проектите си за ръководство на питателните субстанции, проектите за паша и документа за засвидетелствуване на плододаващите насаждения по съответните интервенции за обвързана поддръжка,  ще имат опция да го създадат в интервала от 25 септември - 9 октомври 2023 година през Системата за електронни услуги (СЕУ ) на Държавен фонд „ Земеделие “. В същия период  фермерите  ще имат опцията и да заменят към този момент подадените документи, в случаите на смяна в условия и/или открити пропуски в тях.

Подготвената смяна е оповестена за публично разискване в план на Наредба за допълнение на Наредба № 4 от 2023 година за изискванията и реда за подаване на заявки за подкрепяне по интервенции за подкрепяне на повърхност и за животни.

С предлагането за допълнение на наредбата се уголемява и обсегът на дефиницията за органични подобрители, регламентирана в Наредба № 3 от 2023 година Към органичните подобрители са добавени и органо-минералните торове, които също могат да бъдат включени в проектите за ръководство на питателните субстанции за задачите на еко схемата.

Проектът за допълнение на наредбата е оповестен за социална консултация на интернет - страниците на Министерството на земеделието и храните и Портала за публични съвещания. Крайният период за даване на оферти и мнения от страна на заинтригуваните лица е до 12 септември 2023 година

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР