Град в Минесота се съгласи да не разкрива лична медицинска

...
Град в Минесота се съгласи да не разкрива лична медицинска
Коментари Харесай

Град в Минесота ще пренапише закон за борба с престъпността, считан за нанасящ вреда на психично болни жители

Град в Минесота се съгласи да не разкрива персонална здравна информация за наематели с психологични проблеми и да заплати 175 000 $ за разрешаване на тъжба от федералния държавното управление, че градът дискриминира психологично болните поданици при използването на закон против престъпността.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи във вторник съглашението си с град Анока, приблизително огромно предградие на Минеаполис. Той преглежда обвиняванията, че градът е нарушил федералния Закон за американците с увреждания, като е оказвал непозволен напън върху наемодателите да изгонят наематели с психологични проблеми посредством голям брой полицейски или незабавни позвънявания до техните адреси. DOJ също заведе федерално дело във вторник против града, само че това дело няма да продължи, в случай че арбитър утвърди съглашението.

Департаментът сподели на града в писмо през ноември, че следствие демонстрира противозаконна дискриминация при използването на жилищна разпоредба „ без закононарушения “, която разрешава на града да глобява или отхвърля лице...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР