Онлайн панелът се реализира през отдавна съществуващия сайт Будно Габрово“,https://www.budno-gabrovo.com/index.php

...
Онлайн панелът се реализира през отдавна съществуващия сайт Будно Габрово“,https://www.budno-gabrovo.com/index.php
Коментари Харесай

Скандал! Общинската съветничка Пепа Сомлева от “Будно Габрово” незаконно финансира партията си с евросредства

Онлайн панелът се осъществя през от дълго време съществуващия уебсайт „ Будно Габрово “,https://www.budno-gabrovo.com/index.php, в който посочената фейсбук връзка води към фейсбук страница, в която е маркирано, че е политическа и на нея се откриват ярки политически мнения на Пепа Сомлева в качеството й на общински консултант. https://www.facebook.com/BudnoGabrovo

 

Посочената в уеб страницата на съдружие „ Будно Габрово “ YouTube връзка води към канал на сдружението, който обаче е изпълнен единствено с политически, партийни и предизборни видеа, в това число и такива с номер на бюлетина от провеждани избори. https://www.youtube.com/channel/UCLO5x_ydXXuGYO-z4RtjBzg

 

През последните 9 години,както и сега, Пепа Сомлева е общински консултант тъкмо от политическата групировка " Будно Габрово ", и като подобен е част от локалната власт, получава обществен запас под формата на заплащане. Така на процедура тя получава европейско финансиране за план за сигнали от жителите и за разбор на работата на Общински съвет, което и без друго е нейно обвързване в качеството й на общински консултант и за което получава заплата от бюджета. Така за приемане и напредване на сигналите на жители, което е нейно обвързване, тя получава двойно финансиране – един път от възнаграждението си като общински консултант и повторно от Фонд „ Заедно “ – европейско финансиране.

В нейни обществени изяви се вижда, че на част от тях се подписва като съпредседател на Сдружение „ Будно Габрово “, а на други като общински консултант от „ Будно Габрово “.

Оказва се, че за политически и партийни цели партията употребява освен европейско финансиране, само че и държавни средства, защото е кандидатствала по национална стратегия за наемане на безработни, на които страната заплаща заплатите, и е назначила две лица.

 

Един от тях е ярка политическа фигура - Виктор Спасов - дълготраен общински консултант и политик от прехода, който от няколко години е част от политическата групировка на Пепа Сомлева и претендент в листите й за локална власт.

 

Така общински консултант - Пепа Сомлева от „ Будно Габрово “ получава държавно и европейско финансиране за съдружие „ Будно Габрово “, което на процедура обаче е политическа групировка с излъчени общински съветници от близо 10 години.

 

Остава въпросът по какъв начин Фондът и страната в лицето на Бюрото по труда са отпуснали тези средства и за какво службите и контролните органи не са подхванали дейности за тази очевидна корист с европейско и държавно финансиране.

Източник: crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР