Министерството на здравеопазването ще създаде специализирано звено за родилки с

...
Министерството на здравеопазването ще създаде специализирано звено за родилки с
Коментари Харесай

Създават специализирано звено за родилки с коронавирус у нас

Министерството на здравеопазването ще сътвори профилирано звено за родилки с ковид в страната. Това заяви в Бургас здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Той уточни, че в морския град има три родилки с COVID-19, като положението на едната е тежко. Тя се е лекувала 10 дни у дома, преди да постъпи в болница. Жената се съветва с основния кооридинанор на Експертия съвет по реанимация и анестезеология. Бебетата й са добре.

По негови думи измежду инфектираните има от ден на ден млади пациенти.

Ангелов увери, че ще бъде направено всичко, от което има потребност Бургас - ще бъдат пренасочени спомагателни ваксини, а също ще се изпрати и " Ремдесивир ". Днес е била поръчана изключителна доставка на препарата.
 Бургас вкарва вечерен час за малолетните Обновена
Бургас вкарва вечерен час за малолетните

Носенето на маски на открито става наложително

По негови думи към този момент няма терзания за потребностите на региона. Министърът уточни, че разполагат с цялостно подпомагане от шефовете на лечебните заведения, има подготвеност да се изпратят медици и от други лечебни заведения.

Броят на леглата за пациенти с COVID-19 в региона се усилват с към 100 спрямо предходната вълна на вируса.

Бургас ще се оправи и ще издържи на тази вълна на ковид, увери той.
 43-годишна бременна с ковид е умряла в Благоевград
43-годишна бременна с ковид е умряла в Благоевград

Тя е била призната преди 3 дни в тежко положение в болничното заведение и настанена незабавно в реанимацията

Министърът заяви, че леглата за неусложнени пациенти в народен проект са общо 12 097, като заетите са 74%. Броят на интензивните е 1063, от тях 63% са заети.

Там където има напън на пациенти, ще бъдат обезпечени още дихателни апарати, няма да бъде върнат пациент, безапелационен бе той и увери, че системата ще издържи.

Съгласно данните лекарите, които са имунизирани в първа фаза, към този момент стадий устоят и все още има доста по-малко инфектирани измежду медицинския личен състав.

Доказаха се изказванията, че имунизираният човек може да е притежател или да има леки признаци, само че няма да стигне до болница и да загине от този вирус , съобщи още Ангелов.

Той благодари на всички, които се преценяват с ограниченията и имат вяра в науката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР