Министерството на вътрешните работи да предостави на Украйна БТР-и друга

...
Министерството на вътрешните работи да предостави на Украйна БТР-и друга
Коментари Харесай

МВР да предостави на Украйна стари БТР-и и друга бронирана техника, предлагат от ПП-ДБ

Министерството на вътрешните работи да даде на Украйна БТР-и друга бронирана техника, с които разполага Жандармерията, само че са с отпаднала нужда, оферират от ПП-ДБ. Според депутата Ивайло Мирчев Жандармерията ни може да даде на Украйна към 100 броя бранирана техника от складовете на Министерство на вътрешните работи.

" Това е техника, която е купена по време на Възродителния развой, за която ние даваме много пари за предпазване и поддръжка, а в никакъв случай не е употребена от някогашните вътрешни войски, в този момент жандармерия, която не е част от армията и по никакъв метод няма да нарушим боеспособността на Българската войска. И БТР има и друга техника, само че е бронирана техника.

Ние сме създали авансово изследване, задал съм въпрос към министъра за това какво има сега и може да бъда предоставено. Става дума, отново да кажа за техника, която не се употребява от жандармерията, която не е в дейна приложимост. Тя е с отпаднала нужда, т.е. в никакъв случай няма да е. И, не дай си Боже, да използваме бронетранспортьори против български жители - нещо, което през 80-те години е представлявала за някои нужда да има такива бронетранспортьори. Количеството е класифицирана информация и Министерство на вътрешните работи ще вземе решение, само че сигурно би би трябвало да приказваме за към 100 броя.

Тази техника е създадена 60-те и 70-те години, част от нея работи под някаква форма, част от нея не. Става дума за самата техника- въоръжение плюс аварийни елементи. Очевидно има интерес към нея от страна на Украйна. Не споделям, че не работи, а че е в положение, в което няма да е потребна на българската жандармерия, а на Украйна ще бъде потребна, тъй като украинците имат метод да създадат по този начин, че тази техника да им бъде потребна ", уточни Ивайло Мирчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР