Министерството на външните работи предлага чрез законови промени ограничeния при

...
Министерството на външните работи предлага чрез законови промени ограничeния при
Коментари Харесай

МВнР: Ограничeния при служебни и дипломатически паспорти

Министерството на външните работи предлага посредством законови промени ограничeния при служебни и дипломатически паспорти.

Предложенията са оповестени за публично разискване.

Миналата година пет дипломатически паспорти са оповестени за невалидни, заяви Министерството на външните работи.

Валидните все още служебни паспорти са 2959.

От тях максимален дял - 2121, са на чиновници на Министерство на външните работи и членове на техните фамилии.

Следва Министерството на защитата (204), Авиоотряд 28 (75), Министерството на вътрешните работи (74), Министерство на стопанската система (53), Администрация на президента (33).

Има и служебни паспорти, издадени на членове на спортни, научни и търговски организации, както и на представители на правосъдната власт, допълват от ведомството на Екатерина Захариева.

Предлаганите от него промени целят да се ограничи издаването на дипломатически и служебни паспорти, които дават права за по-лесно и безвизово пътешестване в чужбина.

Целта на промените е да се сведе до най-малко опцията от злоупотреби, защото актуалната нормативна уредба дава практическа опция всеки работоспособен български жител да получи длъжностен паспорт, в случай че записва юридическо лице с нестопанска цел, което съставлява съдружие, федерация или браншова организация, и бъде определен в нейното управление, допълват от министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР